Βόμβες τα ύποπτα πακέτα στο Χίθροου, το Αεροδρόμιο του Σίτι και το μετρό

Γράφτηκε στις .

Βόμβες ήταν τα ύποπτα πακέτα που βρέθηκαν στα αεροδρόμια του Χίθροου, στο Αεροδρόμιο του Σίτι και στο σταθμό του Μετρό Waterloo του Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. 

Κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν εξονυχιστικά τους τρεις αυτοσχέδιους μηχανισμούς, που βρέθηκαν σε ταχυδρομικές σακούλες μεγέθους Α4 που περιείχαν κίτρινους παγιδευμένους φακέλους.

Τα τρία δέματα με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εστάλησαν νωρίτερα σήμερα στα αεροδρόμιο Χίθροου και Σίτι του Λονδίνου και στον σιδηροδρομικό σταθμό Γουότερλου «φαίνεται να είχαν τη δυνατότητα να προκαλέσουν μια μικρή φωτιά κατά το άνοιγμα τους.

«Η Αντιτρομοκρατική Διοίκηση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας αντιμετωπίζει τα περιστατικά ως μια σειρά επιθέσεων και αφήνει ανοιχτά όλα τα σενάρια αναφορικά με τα κίνητρα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Σκότλαντ Γιαρντ, πάντως, δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα να υπάρχουν και άλλες βόμβες και έχει εκδώσει οδηγία σε όλους τους σταθμούς συγκοινωνιών του Λονδίνου να βρίσκονται σε επιφυλακή για ύποπτα αντικείμενα και να ειδοποιούν την αστυνομία.

Τα τρία ύποπτα  πακέτα εντοπίστηκαν το μεσημέρι στα τρία αυτά σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας. Το Αεροδρόμιο του Σίτι εκκενώθηκε προληπτικά, ωστόσο, δεν επηρεάστηκαν πτήσεις και δρομολόγια.

Επίσης, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.