Κυριακή 12.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Δύο ακόμα κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες για το Brexit υποσχέθηκε η Τερέζα Μέι

Δύο ακόμα κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες για το Brexit υποσχέθηκε η Τερέζα Μέι

Η Τερέζα Μέι δεσμεύτηκε πως εάν στις 12 Μαρτίου η Βουλή απορρίψει το τροποποιημένο σχέδιό της για τους όρους εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνηση θα δώσει στους βουλευτές την δυνατότητα να ψηφίσουν εάν θέλουν Brexit χωρίς συμφωνία. Εφόσον η Βουλή καταψηφίσει το «no deal» θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει βραχεία μετάθεση του διαζυγίου.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν είναι υπέρ της καθυστέρησης του Brexit, αποσαφηνίζοντας εκ νέου ότι είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει την λαϊκή απόφαση για έξοδο από την ΕΕ.

Κάλεσε τους βουλευτές να σκεφτούν ρεαλιστικά, τονίζοντας πως εάν η Βουλή δεν θέλει να προδώσει το δημοψήφισμα του 2016 θα πρέπει να υποστηρίξει την συμφωνία εξόδου θα προτείνει η κυβέρνηση. 

Σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία για σύντομη μετάθεση του Brexit πέραν της 29ης Μαρτίου, η πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να είναι έως τα τέλη Ιουνίου το αργότερο, δηλαδή πριν την έναρξη της επόμενης θητείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ειδάλλως η χώρα θα πρέπει να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, είπε. Διευκρίνισε δε πως τυχόν μετάθεση του Brexit δεν εξαλείφει το ενδεχόμενο εξόδου χωρίς συμφωνία.

Απαντώντας, ο Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών ζήτησε σε περίπτωση που η συμφωνία της κυβέρνησης Μέι με την ΕΕ εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων να τεθεί και στην κρίση των πολιτών, δηλαδή σε δεύτερο «επιβεβαιωτικό» δημοψήφισμα.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.