Δευτέρα 13.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Λαβρόφ: Αναχρονιστικό το σύστημα εγγυήσεων στην Κύπρο

Λαβρόφ: Αναχρονιστικό το σύστημα εγγυήσεων στην Κύπρο

Είναι εμφανές ότι το υφιστάμενο καθεστώς των εγγυήσεων στη Κύπρο είναι αναχρονιστικό και δεν ανταποκρίνεται πλέον στην πραγματικότητα» δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Κύπριο υπουργό εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, ο Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι κατά τη σημερινή συνάντηση δόθηκε μεγάλη σημασία στο Κυπριακό, προσθέτοντας ότι η Ρωσία τάσσεται υπέρ της δίκαιης, καθολικής και βιώσιμης λύσης του ζητήματος.

Παράλληλα, ο κ. Λαβρόφ ανέφερε ότι «οι δικοινοτικές συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ». Ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Μόσχα προς το παρόν δεν διαπιστώνει οποιαδήποτε αναγκαιότητα για αλλαγή του καθεστώτος της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Ο κ. Λαβρόφ ευχαρίστησε την Κύπρο για την εποικοδομητική της στάση, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Μόσχα.

O Ρώσος υπουργός εξωτερικών ανέφερε ότι ο κ. Χριστοδουλίδης του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Κύπρο, την οποία και αποδέχθηκε.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.