Τρίτη 07.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Κόρμπιν: Η Μέι πρέπει να επιδιώξει συμμαχία με την ΕΕ μετά το Brexit

Κόρμπιν: Η Μέι πρέπει να επιδιώξει συμμαχία με την ΕΕ μετά το Brexit

Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου βρετανικού Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε πως η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι πρέπει να αλλάξει τη στρατηγική της και να επιδιώξει μια στενή συμμαχία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit για να αποφύγει την επικίνδυνη προοπτική μιας ρήξης.

Μιλώντας στις Βρυξέλλες αφού συνάντησε τον επικεφαλής των διαπραγματευτών της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος είπε στους δημοσιογράφους: "Ο κίνδυνος μιας εξόδου της Βρετανίας χωρίς συμφωνία από την ΕΕ είναι πολύ υπαρκτός".

"Προτείνουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι μια αξιόπιστη διαδικασία, να διαπραγματευθούμε μια τελωνειακή ένωση με την ΕΕ και να ευθυγραμμιστούμε για να εξασφαλίσουμε πρόσβαση στην αγορά".

"Το πρόβλημα είναι ότι η πρωθυπουργός επιμένει στη συμφωνία της, η οποία έχει ήδη υποστεί βαριά ήττα στο κοινοβούλιο, και προσπαθεί να κρατήσει στο τραπέζι την απειλή ενός Brexit χωρίς συμφωνία", δήλωσε ο Κόρμπιν.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα επαναλάβει προηγούμενες προσπάθειες να επιδιώξει την έγκριση του κοινοβουλίου για μια πορεία δράσης η οποία θα διατηρεί ζωντανές όλες τις επιλογές -- περιλαμβανομένου ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.