Κυριακή 12.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Brexit: Χωρίς συμφωνία τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των τροφίμων

Brexit: Χωρίς συμφωνία τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των τροφίμων

Η ασφάλεια τροφίμων στη Βρετανία μπορεί να απειληθεί στην περίπτωση που η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία και υποστεί απότομο πλήγμα στο εμπόριο της με την Ένωση, σύμφωνα με ανακοίνωση οργάνωσης του κλάδου λιανικών πωλήσεων.

Εκπρόσωπος της Βρετανικής Κοινοπραξίας Λιανεμπορίου (BRC) αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του BBC, αλλά δήλωσε ότι η οργάνωση έχει ήδη προειδοποιήσει για τους κινδύνους ενός Brexit χωρίς συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας αύξησης των τιμών στα τρόφιμα.

Επικεφαλής επιχειρήσεων έχουν ήδη σημάνει συναγερμό για την πιθανότητα να προκληθεί χάος στα λιμάνια στην περίπτωση που η Βρετανία δεν καταλήξει σε συμφωνία για τους όρους αποχώρησης από την ΕΕ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου.

Το BBC ανέφερε ότι το BRC απηύθυνε την τελευταία του προειδοποίηση σε επιστολή του προς τους βουλευτές, η οποία υπογράφεται από ομίλους σούπερ μάρκετ όπως οι Tesco, Sainsbury's, Morrisons, Co-operative Group, Marks & Spencer και Lidl.

Σύμφωνα με το BBC, στην επιστολή επισημαίνονται οι φόβοι των εταιριών λιανικής πώλησης τροφίμων για προβλήματα στην τροφοδοσία στα τέλη Μαρτίου, σημειώνοντας ότι το 90% των μαρουλιών και το 80% της ποσότητας της ντομάτας εισάγονται από την ΕΕ αυτή την περίοδο του χρόνου.

Το BRC έχει ήδη προειδοποιήσει ότι ότι ένα Brexit στο "χείλος του γκρεμού" θα παρεμπόδιζε την τροφοδοσία των τροφίμων, θα οδηγούσε σε αύξηση των τιμών και θα οδηγούσε εκτός αγοράς κάποιες εταιρίες λιανικής.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.