Κυριακή 12.07.2020

FAZ: Μην περιμένετε exit από τo Brexit

Μην περιμένετε exit (έξοδο) από τo Brexit, προειδοποιεί σήμερα κάνοντας ένα λογοπαίγνιο αυτούς που αντιτίθενται στο Brexit η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Οι αντιτιθέμενοι σε ένα χαοτικό Brexit (χωρίς συμφωνία) είναι οι ίδιοι (...) ένα χαοτικό μάτσο που δεν έριξε το βάρος του στο πολιτικό σκέλος με εποικοδομητικό τρόπο», σημειώνει η εφημερίδα στο κύριο άρθρο της.

«Ως εκ τούτου οι φίλοι της Βρετανίας στην ΕΕ που μπορεί να ήλπιζαν σε ένα exit από τo Brexit θα έκαναν λάθος να ελπίζουν σε μια αποτυχία της (Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα) Μέι», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Κι αυτό «διότι η πρωθυπουργός έχει δίκιο: το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πριν από διόμισυ χρόνια είχε μικρή διαφορά, αλλά ήταν ξεκάθαρο. Έδωσε φωνή στους πολίτες που αισθανόντουσαν από καιρό παραμελημένοι», αναφέρεται σε άλλο απόσπασμα από το σημερινό κύριο άρθρο της εφημερίδας.

«Το γεγονός ότι το 'κατεστημένο' απέτυχε να περιγράψει ρεαλιστικά τις συνέπειες του Brexit τότε, δεν δίδει σήμερα στους βουλευτές το δικαίωμα να αγνοήσουν τους δημοκρατικούς κανόνες του παιγνιδιού και να αγνοήσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», υπογραμμίζει.

«Στην πραγματικότητα, εναπόκειται στους βουλευτές (και τους φιλο- και τους αντι-Brexit) να βρουν την καλύτερη λύση - από κοινού», καταλήγει η εφημερίδα στο κύριο άρθρο της.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.