Δευτέρα 25.05.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Brexit: Ο Κόρμπιν ζητάει εκλογές «για να σπάσει το αδιέξοδο»

Brexit: Ο Κόρμπιν ζητάει εκλογές «για να σπάσει το αδιέξοδο»

O ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της βρετανικής μείζονος αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν επανέλαβε το αίτημα του για πρόωρες εκλογές.

«Για να σπάσει το αδιέξοδο» που έχει δημιουργηθεί γύρω από το Brexit πρέπει να διενεργηθούν εκλογές «το συντομότερο δυνατό» ήταν ο λόγος που επικαλέστηκε.

Αν και εκτίμησε ότι η συμφωνία της πρωθυπουργού Μέι με την ΕΕ για το Brexit θα καταψηφιστεί, ο κ. Κόρμπιν απέφυγε να ξεκαθαρίσει πότε σχεδιάζει να υποβάλει πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης, αναγνωρίζοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα η πρόταση μάλλον δε θα εξασφάλιζε την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Στις επίμονες ερωτήσεις αναφορικά με το κατά πόσο θα υποστήριζε ένα δεύτερο δημοψήφισμα, όπως επιθυμεί η πλειοψηφία των μελών του Εργατικού Κόμματος και μεγάλη μερίδα των βουλετών του, ο κ. Κόρμπιν εμφανίστηκε επιφυλακτικός.

«Οποιοσδήποτε πολιτικός ηγέτης θέλει να ενώσει τη χώρα δεν μπορεί να αγνοήσει τις ψήφους 17 εκατομμυρίων ανθρώπων που ψήφισαν υπέρ της εξόδου, όπως ακριβώς δεν μπορεί να αγνοήσει τις ανησυχίες των 16 εκατομμυρίων που ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ», είπε ο ηγέτης των Εργατικών.

Ξεκαθάρισε ότι αυτό που επιδιώκει είναι εκλογές ώστε μία κυβέρνηση υπό τον ίδιο να διαπραγματευτεί μια καλύτερη συμφωνία με την ΕΕ. «Οι εκλογές πρέπει να είναι προτεραιότητα. Δεν είναι μόνο η πιο πρακτική επιλογή, είναι επίσης η πιο δημοκρατική επιλογή», είπε ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.