Κυριακή 31.05.2020

Brexit: Οι Βρετανοί διαφωνούν με τη Συμφωνία της Μέι

To 18% των Bρετανών ψηφοφόρων πιστεύει πως η συμφωνία που πέτυχε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι για το Brexit είναι αυτή που πρέπει, σύμφωνα με  δημοσκόπηση της εταιρείας ORB που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναλάμβανε πως οι ηγέτες της ΕΕ δεν θα επαναδιαπραγματευθούν τη συνθήκη για την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση.

Όταν ερωτήθηκαν αν πιστεύουν πως η Μέι έχει τη σωστή συμφωνία, 59% των ερωτηθέντων διαφώνησαν, 21% είπαν πως δεν γνωρίζουν και 18% συμφώνησαν, ποσοστό που είναι το μικρότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στη δημοσκόπηση αυτή, η οποία πραγματοποιείται κάθε μήνα από τα τέλη του 2016 και παρακολουθεί τις απόψεις για τη διαπραγμάτευση του Brexit σε δείγμα 2.000 ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η συμφωνία που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η καλύτερη και η μόνη δυνατή συμφωνία», δήλωσε στο μεταξύ στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, όταν ερωτήθηκε για την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Παρασκευή η Μέι με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Δεν πρόκειται να γίνει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας αυτής», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε επίσης ότι δεν σχεδιάζονται συνομιλίες μεταξύ διαπραγματευτών των δύο πλευρών καθώς «οι διαπραγματεύσεις έχουν ολοκληρωθεί».

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς επανέλαβε πως η συνομιλία του Γιούνκερ με την Μέι την Παρασκευή ήταν «φιλική» και πως οι δυο τους θα μιλήσουν και πάλι αυτή την εβδομάδα.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.