Τρίτη 07.07.2020

Eγκρίθηκε οριστικά ο ιταλικός προϋπολογισμός

O κρατικός προϋπολογισμός εγκρίθηκε οριστικά από την βουλή της Ρώμης, παρά τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης. H κεντροδεξιά της Φόρτσα Ιτάλια και η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος κατηγορούν την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ότι δεν έδωσε την δυνατότητα στη βουλή να συζητήσει τα διάφορα μέτρα.

Αλλά η κυβερνητική συμμαχία Λέγκας και Πέντε Αστέρων απαντά ότι δεν υπήρχε χρόνος λόγω της μακράς διαπραγμάτευσης με τις Βρυξέλλες, με την οποία μπορέσει να επιτευχθεί συμβιβασμός τελικά σε ό,τι αφορά το δημόσιο έλλειμμα της χώρας.

Μεταξύ των μέτρων υπάρχουν και κάποιες εκπλήξεις: για παράδειγμα θα επιβληθεί "φόρος εισόδου" στους τουρίστες που επισκέπτονται τη Βενετία, ο οποίος, όπως διέρρευσε, θα φτάνει τα 5 ευρώ το άτομο. Η κυβέρνηση της Ρώμης παράλληλα διπλασίασε τους φόρους για τις οργανώσεις εθελοντών. Μετά από πολλές διαμαρτυρίες, κατάλαβε το λάθος και τώρα υπόσχεται ότι θα το διορθώσει μέσα στον επόμενο μήνα.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τις ευρωεκλογές

Όσο για το "εισόδημα του πολίτη", στο οποίο επέμειναν οι "Πεντάστεροι" τελικά εγκρίθηκε από τη βουλή. Αλλά οι άνεργοι που θα λαμβάνουν την οικονομική βοήθεια θα είναι υποχρεωμένοι να μετακομίσουν για να δουλέψουν σε όλη την Ιταλία. Δεν θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους, δηλαδή μόνον τις προτάσεις εργασίας σε ακτίνα πενήντα χιλιομέτρων από τον τόπο διαμονής τους, όπως προέβλεπε η αρχική πρόταση.

Η κυβέρνηση τέλος επιμένει ότι οι φόροι πρόκειται να μειωθούν για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι κερδίζουν μέχρι 65.000 τον χρόνο. "Η Ιταλία επιτέλους μπορεί να κάνει μια νέα αρχή", δηλώνει ο Τζουζέπε Κόντε. Αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί κάνει γνωστό ότι "θα παρακολουθήσει προσεκτικά" την εφαρμογή των μέτρων του ιταλικού προϋπολογισμού.

Τα συνδικάτα την ίδια ώρα απορρίπτουν το σύνολο των οικονομικών μέτρων και οι "Δημοκρατικοί" επιμένουν ότι η αυτή η "διαδικασία εξπρές" δεν σεβάστηκε το Σύνταγμα. Είναι σαφές, όμως, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία ετοιμάζεται ήδη για την μάχη των ευρωεκλογών, ενώ πολλοί σχολιαστές θεωρούν αρκετά πιθανό να επιλεγεί, τελικά, η οδός του ανασχηματισμού. Με ουσιαστική αναβάθμιση της Λέγκας του Ματέο Σαλβίνι.

 

Πηγή: DW

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.