Δευτέρα 25.05.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • BBC: Η Τερέζα Μέι δεν πέφτει - Εξασφαλίζει τις 158 ψήφους

BBC: Η Τερέζα Μέι δεν πέφτει - Εξασφαλίζει τις 158 ψήφους

Mέχρι τώρα, 158 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος έχουν δημοσίως εκφράσει την υποστήριξή τους στη πρωθυπουργό της Βρετανίας στην σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που κατέθεσαν 48 «αντάρτες» των Τόριδων, αναφέρει το βρετανικό δίκτυο. Ωστόσο, επισημαίνει, επειδή η ψηφοφορία είναι μυστική, πολιτικοί αναλυτές είναι επιφυλακτικοί για το τελικό αποτέλεσμα. 

Μέι: Θα πολεμήσω με ότι έχω την πρόταση μομφής

«Θα πολεμήσω με ότι έχω την πρόταση μομφής» τόνισε η Τερέζα Μέι στην πρώτη της αντίδραση μετά την κατάθεση των απαιτούμενων επιστολών. 

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το αξίωμα της. Σε έκτακτη δήλωσή της τόνισε ότι «υπηρετώ το εθνικό συμφέρον και ότι η συμφωνία για το Brexit είναι μπροστά μας. Μια αλλαγή ηγεσίας τώρα θα βάλει σε κίνδυνο το μέλλον μας. Δεν αντέχουμε την αβεβαιότητα».

Αναλυτικά τόνισε ότι:« Θα πολεμήσω με όσες δυνάμεις έχω. Είμαι μέλος του Συντηρητικού Κόμματος 40 χρόνια. Πιστεύω στο όραμα του κόμματος για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη κοινωνία.

Μέσα από καλές και κακές στιγμές τα τελευταία δυο χρόνια, δεν έχασα την ελπίδα ότι καλύτερες μέρες έρχονται μετά το Brexit. Επρόκειτο να πάω στο Δουβλίνο αλλά θα μείνω στο Λονδίνο για να παλέψω. Μια αλλαγή στην ηγεσία των Τόρις θα πήγαινε πίσω το Brexit. Ο νέος ηγέτης δεν θα είχε χρόνο να επαναδιαπραγματευτεί, να περάσει τους νόμους έως τις 21 Ιανουαρίου και θα γίνει το Brexit στις 29 Μαρτίου. Δεν θα ήταν προς το εθνικό συμφέρον. Θα ήταν προς το συμφέρον των αντιπάλων μας, όχι των πολιτών που θέλουν έξοδο από την Ε.Ε.

Πρέπει και θα το κάνουμε, να γίνει πράξη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Το συντηρητικό κόμμα είναι κόμμα όλων των Βρετανών. Είμαι αφοσιωμένη και είμαι έτοιμη να τελειώσω τη δουλειά!».

Πρόταση μομφής

Πρόταση μομφής κατά της ηγεσίας της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, καθώς το προγραμματισμένο brexit βυθίστηκε στο χάος.

Ειδικότερα, συμπληρώθηκε ο αριθμός των 48 επιστολών από ισάριθμους Συντηρητικούς βουλευτές προς την εσωκομματική Επιτροπή 1922.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής σερ Γκρέιαμ Μπρέιντι.
Απαιτούνται 159 ψήφοι για να χάσει ή να κερδίσει η κα Μέι, δηλαδή το 50% συν μία ψήφος του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας των 316.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.