Παρασκευή 29.05.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • O Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπορικής ανακωχής με την Κίνα

O Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπορικής ανακωχής με την Κίνα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρατείνει την εμπορική ανακωχή διάρκειας 90 ημερών που διαπραγματεύθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ το Σάββατο στο Μπουένος Άιρες προκειμένου να αποκλιμακώσει την εμπορική διένεξη.

"Οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα έχουν ήδη αρχίσει. Αν δεν παραταθούν, θα τελειώσουν σε 90 ημέρες από την ημερομηνία του θαυμάσιου και πολύ εγκάρδιου δείπνου με τον Πρόεδρο Σι στην Αργεντινή", έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Οι Αμερικανοί διαπραγματευτές θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι μια "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ συμφωνία είναι δυνατή με την Κίνα. Αν είναι, θα επιτευχθεί", έγραψε ακόμη στο Twitter o πρόεδρος.

"Ο πρόεδρος Σι και εγώ θέλουμε αυτή η συμφωνία να γίνει και πιθανόν να γίνει", πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως είναι ο "Άνθρωπος των τελωνειακών δασμών" που κάνει να πληρώσουν εκείνοι που "λεηλατούν τα μεγάλα πλούτη του Έθνους μας".

Ο Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε το Σάββατο (1/12) να καθυστερήσει κατά 90 ημέρες την επιβολή επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών 25% σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες υπόκεινται ήδη σε τελωνειακούς δασμούς 10%.

Σε αντάλλαγμα, ο Κινέζος ηγέτης δέχθηκε κυρίως να αγοράσει περισσότερα αμερικανικά προϊόντα και με αυτό τον τρόπο να μειώσει το εμπορικό έλλειμμα που απεχθάνεται τόσο πολύ ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, οι αγορές αυτές, κυρίως αγροτικών προϊόντων, πρέπει να αρχίσουν "αμέσως".

Ο δισεκατομμυριούχος απειλούσε να αυξήσει τους δασμούς αυτούς από την 1η Ιανουαρίου. Αφότου έφθασε στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ επιδίδεται σε μια επίθεση εναντίον των εμπορικών πρακτικών της Κίνας τις οποίες θεωρεί -ακριβώς όπως και οι Ευρωπαίοι- ανέντιμες, όπως για παράδειγμα την αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας ή ακόμη τον μη σεβασμό της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.