Παρασκευή 29.05.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • ΝΑΤΟ: Θα εξεταστεί η πρόοδος της ΠΓΔΜ για την ένταξή της

ΝΑΤΟ: Θα εξεταστεί η πρόοδος της ΠΓΔΜ για την ένταξή της

"Καλωσορίζουμε την πρόοδο που έχουν κάνει τα Σκόπια προς την πλήρη προσχώρηση στο ΝΑΤΟ", ανέφερε ο γενικός γραμματέας ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, στο πλαίσιο της γενικής συζήτησης που θα γίνει για τα Δυτικά Βαλκάνια και θα εξεταστεί η πρόοδος που έχει κάνει η πΓΔΜ, όσον αφορά τα ενταξιακά κριτήρια.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ακόμη ότι το ΝΑΤΟ ανησυχεί για το νέο πυραυλικό σύστημα της Ρωσίας, το οποίο όπως είπε, υπονομεύει τη Συνθήκη για τις Πυρηνικές Δυνάμεις (INF).

Ειδικότερα για την Ουκρανία, ο Γ. Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ καλεί τη Ρωσία να απελευθερώσει τους ναυτικούς και τα πλοία που κατασχέθηκαν. Σημείωσε ότι η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά όπως είπε, όλοι οι σύμμαχοι παρέχουν ισχυρή πολιτική και πρακτική υποστήριξη στη χώρα για την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα. Πρόσθεσε ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να βοηθά στον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και στον εκσυγχρονισμό του ουκρανικού ναυτικού. "Το ΝΑΤΟ έχει εφαρμόσει τη μεγαλύτερη ενίσχυση της συλλογικής του άμυνας, από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, με την υψηλότερη ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεών του, με τάγματα μάχης στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας", είπε ο Γ. Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ προωθούν τη συλλογική άμυνα ως άμεση απάντηση σε αυτό που έκανε η Ρωσία κατά της Ουκρανίας.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.