Δευτέρα 25.05.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Γκορμπατσόφ για τον Μπους: «Ήταν ένας πραγματικός εταίρος»

Γκορμπατσόφ για τον Μπους: «Ήταν ένας πραγματικός εταίρος»

Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, τίμησε την συνεισφορά του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου προς την ομαλή λήξη του Ψυχρού Πολέμου.

 Ο 41ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα σε ηλικία 94 ετών.

To 1991 Μπους και Γκορμπατσόφ υπέγραψαν την συνθήκη START1, η οποία έθεσε όρια στα πυρηνικά οπλοστάσια της Ουάσιγκτον και της Μόσχας. Η συμφωνία, η οποία τέθηκε σε ισχύ τρία χρόνια αργότερα, όριζε πως η κάθε χώρα δικαιούται να έχει έως 6.000 πυρηνικές κεφαλές και 1.600 οχήματα εκτόξευσης.

«Πολλές αναμνήσεις μου συνδέονται με αυτόν. Συνεργαστήκαμε σε χρόνια μεγάλων αλλαγών. Ήταν δραματική περίοδος που απαιτούσε τεράστια υπευθυνότητα από όλους», δήλωσε ο κ. Γκορμπατσόφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Ο 87χρονος πρώην ηγέτης του ανατολικού μπλοκ σημείωσε πως ο Μπους συνέβαλε στην λήξη του ψυχροπολεμικού ανταγωνισμού και των εξοπλιστικών αγώνων, με συνέπεια τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων.

«Αποτίνω φόρο τιμής στην συνεισφορά του Τζορτζ Μπους προς αυτό το ιστορικό επίτευγμα. Ήταν ένας πραγματικός εταίρος», προσέθεσε ο κ. Γκορμπατσόφ.

Πηγή: skai.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.