Τρίτη 02.06.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Ινδονησία: Απέδρασαν 113 κρατούμενοι την ώρα της προσευχής

Ινδονησία: Απέδρασαν 113 κρατούμενοι την ώρα της προσευχής

Εκατόν δεκατρείς κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν από τη φυλακή Λάμπαρο στη δυτική Ινδονησία κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής προσευχής, τραυματίζοντας έναν φύλακα, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών.

Η απόδραση έγινε το βράδυ της Πέμπτης όταν οι 720 κρατούμενοι των φυλακών βγήκαν από τα κελιά τους για να λάβουν μέρος στη βραδινή προσευχή, δήλωσε ο Trisno Riyanto, επικεφαλής της αστυνομίας στο Banda Aceh, πρωτεύουσα της επαρχίας Aceh.

Είπε ότι οι κρατούμενοι, οι οποίοι κατά κύριο λόγο έχουν καταδικαστεί για υποθέσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά, είχαν προφανώς σχεδιάσει τη διαφυγή τους. Έκοψαν τα σίδερα τα φυλακής χρησιμοποιώντας λοστούς και βαρίδια. 

Ο τραυματισμός του φύλακα δεν είναι σοβαρός, σύμφωνα με την αστυνομία. 

Τουλάχιστον 26 κρατούμενοι εντοπίστηκαν ενώ η αστυνομία έχει δημιουργήσει οδοφράγματα σε ολόκληρη τη Banda Aceh προκειμένου να συλλάβει και τους υπόλοιπους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Aceh, Ρίο Σεπτιάντα Τζαμπάκ, κάλεσε τους φυλακισμένους που διέφυγαν να παραδοθούν εντός τριών ημερών και παρότρυνε τους συγγενείς τους να βοηθήσουν στην επιστροφή τους. 

«Δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε αποφασιστική δράση για να τους αναγκάσουμε να υπακούσουν το νόμο», δήλωσε ο Τζιαμπάκ.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.