Τρίτη 02.06.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Η Ιταλία δεν θα συνυπογράψει το Σύμφωνο Μετανάστευσης

Η Ιταλία δεν θα συνυπογράψει το Σύμφωνο Μετανάστευσης

Η Ιταλία δεν πρόκειται να συνυπογράψει το Συμφώνο Μετανάστευσης του ΟΗΕ ενώ χθες η ιταλική βουλή ενέκρινε νομοσχέδιο που καθιστά πολύ πιο αυστηρό το πλαίσιο παροχής ασύλου.

Η Ιταλία  ακολουθεί και πάλι την γραμμή του Ματτέο Σαλβίνι. Η κυβέρνηση της Ρώμης δεν θα πάει στην Διεθνή Διάσκεψη για το Μεταναστευτικό που θα γίνει σε δυο εβδομάδες στο Μαρακές στο Μαρόκο.

Πρόκειται για μια νίκη της Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια τελικά αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν. Ουσιαστικά, ο Σαλβίνι δεν θέλει να περιοριστεί η δράση του από διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες.

Κατά συνέπεια, ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναγκάστηκε να δηλώσει ότι «το Σύμφωνο για την Μετανάστευση είναι συμβατό με την γραμμή της κυβέρνησής του αλλά για το όλο θέμα είναι ορθότερο να εκφραστεί, μετά από συζήτηση, η βουλή και η γερουσία». Την ίδια ώρα η βουλή της Ρώμης ενέκρινε οριστικά τον νέο νόμο για την ασφάλεια.

Μεταξύ των άλλων, περιορίζεται το δικαίωμα στο άσυλο όπως και η φιλοξενία όσων κάνουν αίτηση για χορήγηση ασύλου. Η παραμονή των παράτυπων μεταναστών σε ειδικά κέντρα με στόχο τον επαναπατρισμό αυξάνεται από ενενήντα σε εκατόν ογδόντα ημέρες. Επίσης, αν κάποιος μετανάστης που έχει γίνει και ιταλός πολίτης θεωρείται ότι μπορεί να απειλήσει την δημόσια ασφάλεια, το ιταλικό κράτος θα έχει το δικαίωμα στο εξής να του αφαιρεί την ιθαγένεια. 

Παράλληλα, η αστυνομία θα μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί τα λεγόμενα «ηλεκτρικά πιστόλια» ενώ προβλέπεται και η άμεση εκκένωση κτηρίων στα οποία έχει γίνει κατάληψη.

O Ματτέο Σαλβίνι, αμέσως μετά την έγκριση του νόμου, δήλωσε ότι «πρόκειται για ημέρα που θα μείνει αξέχαστη», αλλά τουλάχιστον οκτώ βουλευτές των «πεντάστερων» δεν πήραν μέρος στην τελική ψηφοφορία.

 Τώρα σειρά έχει ο νόμος που πρότεινε και πάλι η Λέγκα, o oποίος  θα ενισχύσει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και στην οπλοχρησία των πολιτών.

Πηγή DW

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.