Κυριακή 31.05.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Brexit χωρίς συμφωνία θα επιφέρει οικονομική αποδυνάμωση

Brexit χωρίς συμφωνία θα επιφέρει οικονομική αποδυνάμωση

Άτακτο Brexit θα μπορούσε να προκαλέσει ιστορικών διαστάσεων οικονομική αποδυνάμωση στην Βρετανία, σύμφωνα με μελέτη της Τράπεζας της Αγγλίας.

Η Τράπεζα εκτιμά πως εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ δίχως συμφωνία για τους όρους της εξόδου η οικονομική δραστηριότητα θα συρρικνωθεί κατά 8%.

Ενδεχόμενο άτακτο διαζύγιο θα προκαλούσε βαθιά προβλήματα στα νοικοκυριά, καθώς η ανεργία μπορεί να αυξηθεί κατά 7,5 μονάδες. Συνάμα η λίρα θα έχανε το ένα τέταρτο της συναλλαγματικής αξίας της και η αξία των ακινήτων θα ευτελιζόταν κατά σχεδόν ένα τρίτο.

Η αποδυνάμωση της στερλίνας σε συνδυασμό με την ευρύτερη οικονομική δυστοκία θα έσπρωχνε τον πληθωρισμό στο 6,5%, που σημαίνει πως το κόστος ζωής για τα νοικοκυριά θα αυξανόταν απότομα.

Η έκθεση της ΤτΑ εκδόθηκε την στιγμή που η Βουλή των Κοινοτήτων ετοιμάζεται να συζητήσει την συμφωνία εξόδου που συνομολόγησε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με τους 27 εταίρους.

Δεν είναι σαφές εάν η κ. Μέι έχει διασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, αν και πολλοί βουλευτές έχουν υποσχεθεί πως ακόμα και σε περίπτωση απόρριψης θα αποτρέψουν το άτακτο Brexit.

Οι εκτιμήσεις της Τράπεζας της Αγγλίας βασίζονται σε σενάρια και δεν αποτελούν προβλέψεις, όπως επισημαίνει το ίδρυμα.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.