Κυριακή 31.05.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • B. Αγγλία: Βιαστής απέκτησε το δικαίωμα να βλέπει το παιδί που πρόεκυψε από το έγκλημα

B. Αγγλία: Βιαστής απέκτησε το δικαίωμα να βλέπει το παιδί που πρόεκυψε από το έγκλημα

Στη βόρεια Αγγλία προσφέρθηκε σε βιαστή η δυνατότητα να του αναγνωριστεί το δικαίωμα να επισκέπτεται το παιδί, που προέκυψε από το έγκλημά του στην πόλη Ρόδεραμ στη βόρεια Αγγλία. 

Έντονη ήταν η αντίδραση και της μητέρας του παιδιού, που λέγεται Σάμι Γουντχάουζ. Μέσω twitter αποκάλυψε δημόσια ότι έπεσε θύμα του βιαστήόταν ήταν 15 ετών, μένοντας έγκυος και απηύθυνε έκκληση για αλλαγή ης βρετανικής νομοθεσίας. Η Γουντχάουζ μάλιστα υπήρξε μάρτυρας – κλειδί στην αστυνομική έρευνα. 

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το ζήτημα προέκυψε όταν το συμβούλιο αναζήτησε εναλλακτική φροντίδα για τον γιο της Γουντχάουζ, με τη συμφωνία της, καθώς η ίδια δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις περίπλοκες ανάγκες του γιου της που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Η μητέρα προσέφυγε στη δικαιοσύνη 

Ο βιαστής ανήκε σε μια συμμορία από το Πακιστάν, πολλά μέλη της οποίας, μεταξύ αυτών οι αδελφοί του και ο θείος του, είχαν καταδικαστεί σε βαριές ποινές κάθειρξης. Η συγκεκριμένη υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων στο Ρόδεραμ, είχε προκαλέσει αίσθηση στη Βρετανία.

Η Γουντχάουζ, με τη βοήθεια της βουλευτού των Εργατικών, Λουίζ Χάιγκ, προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να αλλάξει η νομοθεσία, προκειμένου τα πρόσωπα που καταδικάζονται για βιασμό να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα παιδιά που συλλαμβάνονται κατά τη διάρκεια των εγκλημάτων τους.

«Αυτή η ιστορία με αφορά, αφορά το παιδί μου, τον άνδρα που με βίασε και το γεγονός ότι το συμβούλιο του Ρόδεραμ του πρότεινε να αιτηθεί γονικά δικαιώματα για το παιδί μου» κατήγγειλε η γυναίκα στο βίντεο.

«Αυτό γίνεται σε ολόκληρη τη χώρα και πρέπει να σταματήσει» σημείωσε η γυναίκα, υπογραμμίζοντας ότι ο άνδρας συνιστά «κίνδυνο» για εκείνη και τον γιο της.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του συμβουλίου του Ρόδερχαμ επισήμανε ότι έχει τη νομική υποχρέωση να ενημερώνει τους γονείς, που έχουν ή όχι γονική ευθύνη, σχετικά με τις νομικές διαδικασίες που αφορούν το παιδί τους.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.