Δευτέρα 06.07.2020

Πράσινο φως στο σχέδιο Μέι για το Brexit

Την συλλογική απόφαση του υπουργικού της συμβουλίου να εγκρίνει το κείμενο της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ και το περίγραμμα της πολιτικής διακήρυξης για το πλαίσιο της μελλοντικής σχέσης, ανακοίνωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι.

Μετά από πέντε ώρες συνεδρίασης, η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε ότι έγινε «λεπτομερής και με πάθος» συζήτηση.

Τόνισε ότι οι επιλογές ήταν δύσκολες, ιδίως στο θέμα της αποφυγής των συνόρων στην Ιρλανδία, αλλά πιστεύει ότι η συμφωνία είναι η καλύτερη που μπορούσε να προκύψει από τη διαπραγμάτευση.

Έκανε λόγο για καθοριστικό βήμα που θα επιτρέψει την οριστικοποίηση της συμφωνίας, με ψηφοφορία και στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Είπε ότι αναμένει δύσκολες ημέρες και εξονυχιστικό έλεγχο της συμφωνίας, όπως πρέπει να γίνει, αλλά εκτίμησε ότι η συμφωνία είναι προς το εθνικό συμφέρον.

«Πιστεύω με το μυαλό και την καρδιά ότι είναι η καλύτερη απόφαση για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο», είπε η Τερέζα Μέι.

Η ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων αναμένεται γύρω στις 10 Δεκεμβρίου, αλλά για την ώρα η Τερέζα Μέι δε μοιάζει να εξασφαλίζει πλειοψηφία για την έγκριση της Συμφωνίας Αποχώρησης.

Το βράδυ της Τετάρτης πλήθυναν οι αναφορές σε πιθανή απόπειρα ευρωσκεπτικιστών Συντηρητικών βουλευτών να προκαλέσουν εσωκομματική διαδικασία δυσπιστίας σε βάρος της πρωθυπουργού.

Αργότερα το βράδυ της Τετάρτης η Τερέζα Μέι θα δεχθεί την ηγέτιδα του βορειοϊρλανδικού DUP που επίσης αντιτίθεται στη συμφωνία.


Πηγή skai.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.