Τρίτη 21.01.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Κύπρος: Διαδήλωση για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων

Κύπρος: Διαδήλωση για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων

Ελληνοκύπριοι απ' τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της Δερύνειας, κοντά στην Αμμόχωστο, με αίτημα να μην ανοίξει για διελεύσεις το οδόφραγμα.

Παράλληλα ζητούν κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων υποστηρίζοντας ότι με τις διελεύσεις Ελληνοκυπρίων και τουριστών στα κατεχόμενα χρηματοδοτείται το ψευδοκράτος και η τουρκική κατοχή. 

Ο Δήμος Αγίας Νάπας που βρίσκεται κοντά στην Αμμόχωστο έχει ταχθεί κατά του ανοίγματος του οδοφράγματος, θεωρώντας πως η διάνοιξει θα πλήξει τουριστικά την περιοχή. Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θα συναντηθούν και μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητήσουν και το θέμα της διάνοιξης νέων οδοφραγμάτων.

Στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Κερύνεια μετέχουν εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων. Στην εκδήλωση παρίσταται και ο Σπύρος Σολωμού, πατέρας του Σολωμού Σολωμού που είχε δολοφονηθεί από τους Τούρκους τον Αύγουστο του 1996 στο οδόφραγμα της Δερύνειας, επιχειρώντας να κατεβάσει τη τουρκική σημαία.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.