Τρίτη 07.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Σαλβίνι: Η Ρώμη δεν θα δεχτεί να της υπαγορεύσουν οτιδήποτε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί

Σαλβίνι: Η Ρώμη δεν θα δεχτεί να της υπαγορεύσουν οτιδήποτε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί

Η ιταλική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις πιέσεις των αγορών αλλάζοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού της, διαμήνυσε εκ νέου ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, αφήνοντας νέες αιχμές κατά των Βρυξελλών.

«Ο προϋπολογισμός δεν θα αλλάξει επειδή το λένε το σπρέντ [των ομολόγων] ή η Τράπεζα της Ιταλίας», είπε ο κ. Σαλβίνι, αναφερόμενος στην προειδοποίηση της κεντρικής τράπεζας ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση του 2011 που αύξησε το όριο συνταξιοδότησης πρέπει να διατηρηθεί.

Οι ανησυχίες των αγορών πηγάζουν από τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2019 για την επόμενη τριετία, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια της Κομισιόν.

Ο κ. Σαλβίνι υπογράμμισε ωστόσο πως η Ρώμη δεν θα δεχτεί να της υπαγορεύσουν οτιδήποτε οι αγορές ή οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, ενώ κατηγόρησε παράγοντες των αγορών για «σπέκουλα» σε βάρος των πολιτών.

«Θα συνεχίσω να βαδίζω προς τα εμπρός. Δεν θα γυρίζουμε πίσω», προσέθεσε ο επικεφαλής της Λέγκας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ANSA.


Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.