Τετάρτη 27.05.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Η αρχή του τέλους της συριακής κρίσης ή ανάπαυλα πριν το μεγάλο ξέσπασμα;

Η αρχή του τέλους της συριακής κρίσης ή ανάπαυλα πριν το μεγάλο ξέσπασμα;

Η επιχείρηση απομάκρυνσης των βαρέων όπλων, από την πρώτη γραμμή στη συριακή επαρχία του Ινλίμπ, ολοκληρώθηκε μετά τη συμφωνία που κατέληξαν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας στα τέλη Σεπτεμβρίου γύρω από την τύχη της συριακής επαρχίας. 

Το Anadolu αναφέρει ότι οι αντάρτες του Ιντλίμπ προχώρησαν στην απόσυρση των βαρέων όπλων τους στο περιθώριο της συμφωνίας Μόσχας και Άγκυρας για τη δημιουργία «αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης» 15 - 20 χιλιομέτρων στο Ιντλίμπ και αποχώρηση των «ακραίων» τζιχαντιστικών στοιχείων, με αντάλλαγμα τον τερματισμό των βομβαρδισμών από τον συριακό στρατό και τη ρωσική αεροπορία. 

Η συμφωνία προβλέπει την απομάκρυνση των βαρέων όπλων πριν από τις 10 Οκτωβρίου, καθώς και την απομάκρυνση των τζιχαντιστών από την «αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη» μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. 

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών μετά την επίτευξη της συμφωνίας τονίζει με ανακοίνωσή του ότι η συριακή κυβέρνηση θα συνεχίσει να αγωνίζεται εναντίον της τρομοκρατίας μέχρι την απελευθέρωση και της «τελευταίας ίντσας συριακής γης», είτε με στρατιωτικές επιχειρήσεις είτε με τοπικές συμφωνίες συμφιλίωσης. 

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές η συγκεκριμένη συμφωνία έχει κάποιες δυσκολίες, όπως το ζήτημα των ακραίων τζιχαντιστών που πρέπει να απομακρυνθούν από το Ιντλίμπ καθώς και το ζήτημα της νόμιμης αντιπολίτευσης.

Πολλοί διερωτώνται αν πρόκειται για την αρχή του τέλους της συριακής κρίσης ή για την ανάπαυλα πριν το μεγάλο ξέσπασμα. 


Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.