Σάββατο 30.05.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • ΗΠΑ: Δεν δίνουν βίζα στους διπλωμάτες ομοφυλόφιλους συντρόφους

ΗΠΑ: Δεν δίνουν βίζα στους διπλωμάτες ομοφυλόφιλους συντρόφους

Τέλος στη βίζα στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια από ξένες διπλωματικές αποστολές και υπαλλήλους των Ηνωμένων Εθνών βάζουν οι Ηνωμένες πολιτείες. Βάσει του νέου καθεστώτος, το οποίο τέθηκε σε ισχύ από τη Δευτέρα, δίνεται μία διορία στους διπλωμάτες ομοφυλόφιλους που διαμένουν αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ έως τις 31 Δεκεμβρίου είτε να παντρευτούν είτε να φύγουν είτε να αλλάξουν τη βίζα τους.

Η νέα ρύθμιση έρχεται να καταργήσει το καθεστώς που ίσχυε από το 2009. Αρκετοί, μεταξύ των οποίων και η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σαμάνθα Πάουερ, καταγγέλλουν τη νέα πολιτική χαρακτηρίζοντάς τη «άσκοπα σκληρή και προκατειλημμένη».

Η Πάουερ επισημαίνει ότι μόνο το 12% των κρατών-μελών του ΟΗΕ επιτρέπει τον γάμο ομοφυλοφίλων, ακυρώνοντας επί της ουσίας το σκεπτικό της αλλαγής, σύμφωνα με το οποίο «οι διπλωμάτες ομοφυλόφιλοι σύντροφοι πλέον θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους ετερόφυλους».

Σήμερα, ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι νόμιμος σε 25 χώρες ενώ η ομοφυλοφιλία παραμένει παράνομη σε 71 χώρες.

Πηγή naftemporiki.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.