Τετάρτη 27.05.2020

Σκόπια: Έκλεισαν οι κάλπες - Ηχηρή ήττα του Ζάεφ

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε η συμμετοχή στο δημοψήφισμα σχετικά με την συμφωνία για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Το μέγεθος της προσέλευσης στις κάλπες είναι το μεγάλο ερώτημα του σημερινού δημοψηφίσματος στα Σκόπια και μίση ώρα πριν λήξει η ψηφοφορία του δημοψηφίσματος (18:30 τοπική ώρα), το 34,59% των ψηφοφόρων είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Ειδικότερα, είχαν ψηφίσει 589.637 ψηφοφόροι σε σύνολο 1.806.336 εγγεγραμμένων. 

Και αυτό τη στιγμή που απαιτείται συμμετοχή τουλάχιστον του 50% των εγγεγραμμένων προκειμένου το δημοψήφισμα να χαρακτηριστεί έγκυρο.

Πρόκειται για στόχο που πολλοί αναλυτές εντός και εκτός της χώρας θεωρούν άπιαστο, καθώς μεταφράζεται σε 900 χιλιάδες ψηφοφόρους (επί συνόλου 1,8 εκατομμυρίων): απόλυτος αριθμός πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που απέσπασαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές οι πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν το "Ναι".

Οι κάλπες για το δημοψήφισμα άνοιξαν στις 7:00 τοπική ώρα (8:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας).

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.