Τετάρτη 15.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Μέι: Ο Τραμπ μου πρότεινε να μηνύσω την Ευρωπαϊκή Ένωση

Μέι: Ο Τραμπ μου πρότεινε να μηνύσω την Ευρωπαϊκή Ένωση

Στην αποκάλυψη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ της είχε πει να μηνύσει την ΕΕ προέβη η Τερέζα Μέι σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του BBC.

Κατά την προχθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου, στο Τσέκερς, ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε πει πως είχε κάνει μία πρόταση στη Βρετανίδα Πρωθυπουργό για το πώς θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τις Βρυξέλλες, την οποία όμως η κα Μέι απέρριψε. «Καταλαβαίνω ότι ίσως τη βρήκε λίγο άγρια», είχε σχολιάσει ο Πρόεδρος Τραμπ.

Ερωτηθείσα σχετικά η κα Μέι είπε το πρωί της Κυριακής: «Μου είπε ότι θα έπρεπε να μηνύσω την ΕΕ, όχι να μπω σε διαπραγματεύσεις μαζί τους, να τους μηνύσω». 

Αφού χαμογέλασε πρόσθεσε ότι η Βρετανία τελικά διαπραγματεύεται με την ΕΕ. Έσπευσε δε να συμπληρώσει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος της είπε επίσης: «Μη φύγεις (από τις διαπραγματεύσεις) διότι μετά θα έχεις κολλήσει».

Εν τω μεταξύ, η Τερέζα Μέι απευθύνει, με άρθρο στη Mail on Sunday, προειδοποίηση προς τους βουλευτές της, τόσο τους πιο σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές του Brexit όσο και τους πιο ένθερμους πολέμιους αυτού, να αποδεχθούν την πρότασή της για τη μελλοντική σχέση με την ΕΕ, διότι «δεν υπάρχει άλλη λειτουργική εναλλακτική μελλοντική εμπορική σχέση».

Η παρέμβασή της ακολουθεί έμμεσες και άμεσες προειδοποιήσεις από τους Brexiteers βουλευτές της ότι πρέπει να αλλάξει η προσέγγισή της που λογίζεται ως υπέρ ενός μάλλον «μαλακού» Brexit, όπως παρουσιάστηκε μέσα στην εβδομάδα με τη Λευκή Βίβλο της κυβέρνησης, αλλιώς θα αντιμετωπίσει κίνηση πρόταση δυσπιστίας για την ηγεσία του κόμματος και της χώρας.


Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.