Παρασκευή 29.05.2020

FAZ: Σχέδια για γερμανογαλλικό μαχητικό αεροσκάφος

Η Γερμανία και η Γαλλία θέλουν να συνεργαστούν στενότερα στον τομέα της άμυνας. Η κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών Airbus και η Dassault Aviation υπέγραψαν μια συμφωνία αρχών για την ανάπτυξη ενός γερμανο-γαλλικού συστήματος, που περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone) και δορυφόρους, γράφει η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung. 

Όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες στη Διεθνή Αεροναυπηγική Έκθεση στο Βερολίνο (ILA), τα αεροσκάφη θα βγουν στην παραγωγή γύρω στο 2040 και θα αντικαταστήσουν τα Eurofighter των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων και τα Rafale της γαλλικής αεροπορίας.

Η Διεθνής Αεροναυπηγική Έκθεση έστειλε αυτή τη φορά σημαντικά μηνύματα για τη γερμανο-γαλλική συνεργασία. Η Γαλλία είναι ένας προνομιακός εταίρος. Ο γαλλικός οργανισμός αεροναυπηγικής (Gifas) έχει τριπλασιάσει την παρουσία του από το 2016. Η καγκελάριος Aγκέλα Μέρκελ τόνισε τη σημασία της συνεργασίας στα εγκαίνια της έκθεσης (ILA). Οι δύο χώρες συνεργάζονται στενά στον τομέα της άμυνας, ανέφερε η καγκελάριος. «Κατασκευάζουμε μαζί αεροπλάνα, σχηματίζουμε κοινές στρατιωτικές μονάδες και διεξάγουμε κοινές αποστολές στο εξωτερικό. Συνεπώς είναι λογικό να σχεδιάζουμε από κοινού την εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις». Και οι δύο χώρες – πρόσθεσε – φροντίζουν για την υλοποίηση της ευρωπαϊκής άμυνας.

Ο πρόεδρος της Gifas και δ/νων σύμβουλος της Dassault Ερικ Τραπιέ δήλωσε: «Μαζί, θέλουμε να προετοιμάσουμε το μέλλον της ευρωπαϊκής αεροναυπηγικής». Η Airbus και η Dassault ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ανάπτυξη και την παραγωγή του ευρωπαϊκού μαχητικού αεροσκάφους του μέλλοντος (FCAS).

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.