Δευτέρα 25.05.2020

Η Μέι θα απελάσει 23 Ρώσους διπλωμάτες

H πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, ανοίγει "πόλεμο" με την Ρωσία και προχωράει στην απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών.

Η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης τόνισε ότι πλέον το Λονδίνο θεωρεί τη Ρωσία επισήμως υπεύθυνη για τη δολοφονική απόπειρα κατά του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, ενώ ανακοίνωσε ότι το Η.Β. θα ζητήσει έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ζήτημα. 

Η κ. Μέι δήλωσε ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων ότι λυπάται για τον δρόμο που ακολούθησε ο Βλάντιμιρ Πούτιν στον διπλωματικό τομέα.

«Πολλοί από εμάς έστρεψαν με ελπίδα του βλέμμα προς τη μετασοβιετική Ρωσία. Θέλαμε μία καλύτερη σχέση και είναι τραγικό που ο πρόεδρος Πούτιν επέλεξε να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο», είπε.

Η Τ. Μέι πρόσθεσε ακόμη ότι ματαιώνονται όλες οι συναντήσεις ανώτερων κρατικών αξιωματούχων του Η.Β. και της Ρωσίας, ότι οι βρετανικές αρχές θα «παγώσουν» περιουσιακά στοιχεία του ρωσικού κράτους στη Μ. Βρετανία και τέλος ότι ανώτεροι κρατικοί αξιωματούχοι και μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν θα παραστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που διοργανώνεται το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.