Κυριακή 31.05.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Times: Καθυστέρηση στο νέο σύστημα εγγραφής Ευρωπαίων πολιτών στη Βρετανία

Times: Καθυστέρηση στο νέο σύστημα εγγραφής Ευρωπαίων πολιτών στη Βρετανία

Επιμένοντας στη διαφοροποίηση των δικαιωμάτων των πολιτών της ΕΕ που θα εγκατασταθούν στη Βρετανία κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου από τα δικαιώματα όσων θα έχουν έρθει στη χώρα πριν από την ημερομηνία του Brexit, η Τερέζα Μέι αγνόησε προειδοποιήσεις αξιωματούχων του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Times. 

Η κα Μέι τάχθηκε από το Πεκίνο το οποίο επισκεπτόταν την περασμένη εβδομάδα υπέρ της μη εξασφάλισης του δικαιώματος μόνιμης διαμονής στη Βρετανία στο μέλλον όσων Ευρωπαίων πολιτών αφιχθούν στη χώρα κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου που θα αρχίσει την ημέρα του Brexit, δηλαδή στις 29 Μαρτίου 2019. 

Η θέση της βρετανικής κυβέρνησης είναι ότι η ελευθερία μετακίνησης των Ευρωπαίων θα ισχύει στη Βρετανία και καθ' όλη τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, αλλά ότι οι αφιχθέντες μετανάστες θα πρέπει να εγγράφονται σε ειδικά μητρώα του Υπουργείου Εσωτερικών

Σύμφωνα με τους Times, το Υπουργείο Εσωτερικών είχε προειδοποιήσει την πρωθυπουργό ότι θα είναι πολύ δύσκολο να προλάβουν εγκαίρως να καταστήσουν λειτουργικό ένα σύστημα ξεχωριστής καταγραφής Ευρωπαίων πολιτών που θα ζουν στη χώρα πριν από την ημέρα του Brexit και εκείνων που θα έρχονται μετά. 

Αξιωματούχοι του υπουργείου φέρονται να έχουν παραδεχθεί ότι το νέο σύστημα εγγραφής Ευρωπαίων πολιτών «δεν έχει καλά-καλά αρχίσει» και ότι «σχεδόν σίγουρα» δε θα είναι έτοιμο έως το Μάρτιο του 2019.

Οι Times γράφουν ότι για το λόγο αυτό οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Εσωτερικών είχαν ζητήσει εδώ και ένα μήνα από την κα Μέι να αποδεχθεί τους ίδιους όρους για τους Ευρωπαίους που θα εγκατασταθούν στη Βρετανία κατά τη μεταβατική περίοδο, όπως ζητά και η ΕΕ.

Παρόλα αυτά, πηγές της εφημερίδας από το υπουργείο παραδέχονται ότι πλέον «η μάχη με την Ντάουνινγκ Στριτ επ'αυτού έχει χαθεί».

 

Πηγή skai.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.