Κυριακή 12.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Di Maio: Όχι σε δημοψήφισμα για παραμονή της Ιταλίας στο ευρώ

Di Maio: Όχι σε δημοψήφισμα για παραμονή της Ιταλίας στο ευρώ

Το Κίνημα των 5 Αστέρων λέει όχι σε δημοψήφισμα για την παραμονή της Ιταλίας στην ευρωζώνη. O ηγέτης του Κινήματος των 5 Αστέρων (Μ5S), Luigi Di Maio, που σημειώνει καλές επιδόσεις στις ιταλικές δημοσκοπήσεις, ένα τέτοιο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σύμφωνα με το CNBC. 

"Πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε κάποιους κανόνες της ΕΕ, αλλά λέμε όχι σε ένα δημοψήφισμα παραμονής ή μη", υπογράμμισε ο Di Maio, σημειώνοντας ότι η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ έχει αποδυναμώσει το μπλοκ. Το M5S είχε επανειλημμένα δηλώσει στο παρελθόν ότι θα ήθελε να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για την παραμονή στην ευρωζώνη και ο νέος ηγέτης του Di Maio έχει επανέλαβε την προοπτική μόλις το Δεκέμβριο.

Ωστόσο, εν όψει των εκλογών της 4ης Μαρτίου, φαίνεται να έχει μεταβάλει τις απόψεις του. Ερωτηθείς χθες, αν μια κυβέρνηση του M5S θα πραγματοποιήσει ψηφοφορία για την παραμονή στην ευρωζώνη, ο Di Maio υπογράμμισε ότι "δεν αποτελεί καν έσχατη λύση".

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.