Δευτέρα 06.07.2020

Το Λονδίνο προτιμά Μέρκελ

Η Τ. Μέι δέχεται πιέσεις από βουλευτές του κόμματός της να σκληρύνει τη στάση της Βρετανίας έναντι της Ευρώπης μετά τις εξελίξεις στη Γερμανία. Η ίδια εξακολουθεί να θεωρεί ότι η Μέρκελ πρέπει να παραμείνει καγκελάριος.

 Εισηγήσεις για σκλήρυνση της στάσης της Μ. Βρετανίας έναντι της Ευρώπης, με αφορμή την κυβερνητική κρίση στη Γερμανία, δέχτηκε η Τερέζα Μέι από ομάδα αντιευρωπαίων βουλευτών των Τόρρηδων. Κι αυτό τη στιγμή που η βρετανική πλευρά είναι αποφασισμένη να προβεί σε σημαντική υποχώρηση ως προς τις οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας έναντι της Ευρώπης.

 

Οι εισηγήσεις όμως αυτές από τη μικρή ομάδα κυβερνητικών βουλευτών που καλούν την Τερέζα Μέι να εκμεταλλευτεί την πολιτική αστάθεια στη Γερμανία και να μην ανοίξει όλα τα χαρτιά της αναφορικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις της Βρετανίας έναντι της Ευρώπης έχουν πέσει στο κενό, αν κρίνουμε από την ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τη Δευτέρα να εγκρίνει την πρόταση της πρωθυπουργού, η οποία προβλέπει σημαντική αύξηση του κονδυλίου για τις οικονομικές υποχρεώσεις της Βρετανίας.

Στην ομιλία της στη Φλωρεντία τον περασμένο Οκτώβριο η Τερέζα Μέι είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στο ποσό των 20 δις ευρώ για τα δύο χρόνια της μεταβατικής περιόδου. Οι πολύ καλά ενημερωμένοι Τimes του Λονδίνου, αναφέρονται όμως σε 40 η ακόμη και 50 δις ευρώ, πολύ κοντά δηλαδή στο ποσό των 60 δις που έχουν θέσει εξαρχής ως όρο οι Βρυξέλλες.

ΟιπολιτικέςεξελίξειςστηΓερμανίαεπηρεάζουντηΜ. Βρετανία

Η ανακοίνωση από πλευράς Λονδίνου θα γίνει λίγο πριν την Σύνοδο Κορυφής στις 14 και 15 Δεκεμβρίου και θα συμπέσει με την έναρξη του επόμενου κύκλου των διαπραγματεύσεων. Η υπαναχώρηση της Βρετανίας στο οικονομικό πεδίο θα συνοδεύεται από τον όρο να ξεκινήσουν παράλληλα οι διαπραγματεύσεις για το εμπορικό καθεστώς, επισημαίνουν πηγές της βρετανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με αναλυτές η Τερέζα Μέι και το επιτελείο της επιθυμούν την όσο το δυνατόν ταχύτερη άρση του πολιτικού αδιεξόδου στη Γερμανία με την Μέρκελ να παραμένει καγκελάριος, λόγω της εμπειρίας της και της ικανότητάς της να ελλίσσεται.

Είναι η μόνη που μπορεί να επιβάλλει ρεαλιστικό χειρισμό στο θέμα των μελλοντικών σχέσεων της Βρετανίας με την Ευρωπαική Ενωση και να παραμερίσει κάποιους αξιωματούχους των Βρυξελλών που απαιτούν την όσο πιο αυστηρή αντιμετώπιση του Ηνωμένου Βασιλείου, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές στο Λονδίνο.

Πηγή DW

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.