Ένας Ρώσος πρώην πράκτορας και η κόρη του νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από έκθεσή τους σε άγνωστη ουσία στο Σάλσμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία διευκρινίζοντας ότι ένα μέλος των υπηρεσιών παροχής Πρώτων Βοηθειών παραμένει επίσης στο νοσοκομείο.

Ο πρώην Ρώσος πράκτορας είχε καταδικασθεί για προδοσία στη Μόσχα για την παράδοση των ονομάτων δεκάδων ρώσων πρακτόρων στη βρετανική υπηρεσία αντικατασκοπείας MI6, σύμφωνα με βρετανικές αστυνομικές πηγές. 

Η ρωσική πρεσβεία αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Βρετανία εξετάζει το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων στην Ρωσία αν αποδειχθεί  ότι οι υποψίες για εμπλοκή της στην ασθένεια του πρώην Ρώσου πράκτορα είναι βάσιμες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον την Τρίτη. «Καμία απόπειρα αφαίρεσης αθώας ζωής σε βρετανικό έδαφος δεν θα μείνει ατιμώρητη» είπε χαρακτηριστικά ο Τζόνσον απευθυνόμενος στις κυβερνήσεις παγκοσμίως, όπως επεσήμανε από το βήμα του κοινοβουλίου. 

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες για την ταυτοποίηση της ουσίας που φαίνεται να «χτύπησε» τον Ρώσο διπλό πράκτορα.

Tags: