Τετάρτη 08.07.2020

Δήμος Μυκόνου: «13ος μισθός» στους δημόσιους υπαλλήλους

Έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο για να καταλάβει τις πρώτες 116.500 ευρώ στους δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονται στη Μύκονο, έλαβε ο Δήμος του νησιού. 

Πρόκειται για το πρώτο μέρος της συνολικής δαπάνης 300.000 που θα προσφέρει ο Δήμος ως ειδικό βοήθημα, προκειμένου οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Μυκόνου να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος ζωής του ελληνικού «Πριγκιπάτου».

Το ποσό των 116.500 ευρώ θα καταβληθεί άμεσα στους δικαιούχους που θα κάνουν… πρόωρα Χριστούγεννα. Μεταξύ των πρώτων δικαιούχων του «13ου μισθού» είναι οι εργαζόμενοι σε ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό και Κέντρο Υγείας Μυκόνου. Αυτό το βοήθημα εντάσσεται σε έναν ενιαίο στρατηγικό σχεδιασμό στήριξής τους, που περιλαμβάνει ακόμη την εξασφάλιση στέγης και διατροφής.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, καθώς ένα δίκαιο αίτημά μας που έλαβε τη μορφή νομοθετήματος, παίρνει σάρκα και οστά. Νησιωτικοί ή άλλοι απομακρυσμένοι Δήμοι της χώρας, έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρέχουν κίνητρα σε δημόσιους υπαλλήλους των απολύτως απαραίτητων υπηρεσιών που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία κάθε τοπικής κοινωνίας, ώστε να καλύπτονται τα κενά που εμφανίζονταν εδώ και χρόνια, σε θέματα ασφάλειας, υγείας, παιδείας κλπ. Γνωρίζουμε όλοι τη μεγάλη προσφορά των γιατρών, εκπαιδευτικών, αστυνομικών, λιμενικών, διασωστών του ΕΚΑΒ, πυροσβεστών κλπ δημοσίων λειτουργών, όπως επίσης και τις σημαντικές περικοπές που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια. Όπως επίσης, αξιολογούμε θετικά τις θυσίες που έκαναν προκειμένου να ανταπεξέρχονται στο λειτούργημα που επιτελούν. Αυτό είναι το έμπρακτο ευχαριστώ μας για όσα έχουν προσφέρει στην τοπική κοινωνία της Μυκόνου» δήλωσε μετά την απόφαση ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, προσωπική πρόταση του οποίου αποτέλεσε ο νόμος 4483/2017 που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και πλέον υλοποιείται απρόσκοπτα, ύστερα και από τη θεώρηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.