Πέμπτη 02.07.2020

Αρχηγός αλβανικής αστυνομίας: Δεν πυροβολήσαμε τον Κατσίφα για τη σημαία

Ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας, ο οποίος και συναντήθηκε με κλιμάκιο των ελληνικών αρχών προκειμένου να υπάρξει διερεύνηση των συνθηκών κατά τις οποίες έχασε τη ζωή του ο ομογενής, είπε πως "το περιστατικό ξεκίνησε από τους πυροβολισμούς στον αέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα και όχι με αφορμή την σημαία". 

Όταν πήραν κλήσεις από κατοίκους της περιοχής για να επέμβουν έφτασαν στην περιοχή και έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της δράσης του Κατσίφα. Στην συνέχεια τον έχασαν και κλήθηκε η ειδική μονάδα της αστυνομίας» εξήγησε.

Να σημειωθεί πως οι αλβανικές αρχές αρνούνται την ύπαρξη βίντεο από drone που δείχνει ανταλλαγή πυροβολισμών, εκφράζοντας ότι δεν υπήρχαν εν προκειμένω αξιόποινες πράξεις αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση των όπλων τους στο πλαίσιο νόμιμων προϋποθέσεων.

Η ελληνική πλευρά, δεν διαπιστώνει, με βάσει τα προαναφερθέντα, αξιόποινες πράξεις παράλληλα όμως δεν έχει πλήρη πρόσβαση στην δικογραφία προκειμένου να υπάρξει ακριβής εικόνα.

Όσον αφορά το ζήτημα της παράδοσης της σορού στην οικογένεια, ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας εξέφρασε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ωστόσο πρόκειται για ζήτημα που δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του, και αφορά κυρίως την εισαγγελία.

Παράλληλα, για απαράδεκτη στάση των Τιράνων κάνει λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας Αλέξανδρος Λυκουρέζος, τονίζοντας πως κύριο μέλημα είναι η επιστροφή της σορού, με την οικογένεια να σκοπεύει να απευθυνθεί στην διεθνή δικαιοσύνη.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.