Δευτέρα 01.06.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Ο Άρειος Πάγος ακυρώνει την αθωωτική απόφαση για τις φραουλοπαραγωγούς της Μανωλάδας

Ο Άρειος Πάγος ακυρώνει την αθωωτική απόφαση για τις φραουλοπαραγωγούς της Μανωλάδας

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση υπέρ του νόμου για την υπόθεση με τις «ματωμένες» φράουλες της Μανωλάδας, στο σκέλος που αφορά την αθωωτική απόφαση για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων. 

Αφορμή ήταν η καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον Μάρτιο του 2017, με αποζημιώσεις που έφθασαν το πόσο των 676.000 ευρώ σε συνολικά σε 42 αλλοδαπούς εργάτες της Μανωλάδας.

Μετά από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης προχώρησε στην άσκηση αναίρεσης, κρίνοντας ότι υπάρχει εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό του ο εισαγγελέας επισημαίνει  ότι η εμπορία ανθρώπων πέρα από τον απεχθή χαρακτήρα της, επιφέρει βαριές ψυχικές και σωματικές βλάβες ιδίως σε εκείνα τα θύματα που η κοινωνική τους κατάσταση είναι ευάλωτη.

Κατά τον εισαγγελέα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών που αθώωσε τους κατηγορούμενους για εμπορία ανθρώπων υπέπεσε σε πλημμέλειες σε ότι αφορά την ερμηνεία της διάταξης. Επίσης, στο έγκλημα αυτό κατά τον εισαγγελέα θα έπρεπε να είχαν αποδοθεί και ρατσιστικές διαστάσεις.

Να σημειωθεί πως η αναίρεση δεν θα αλλάξει την ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων αλλά στοχος της είναι η αποκατάσταση της νομολογίας αλλά και της θέσης της χώρας μας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.