Τετάρτη 08.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Μάτι: Η εισαγγελέας Ξ. Δημητρίου καλεί όσους αμφιβάλλουν για τη στάση της, ώστε να τους «μεταπείσει»

Μάτι: Η εισαγγελέας Ξ. Δημητρίου καλεί όσους αμφιβάλλουν για τη στάση της, ώστε να τους «μεταπείσει»

Σε προσωπική ενημέρωση καλεί, όποιον από τους πληγέντες ή συγγενείς θυμάτων από την πυρκαγιά στο Μάτι έχουν αμφιβολίες για την έκβαση της υπόθεσης, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το έγγραφο το οποίο εκλήφθηκε ως τροχοπέδη στην έρευνα, προχωρεί σε μια επιχείρηση "πειθούς" για την άμεση ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών στην πυρκαγιά στο Μάτι.

Η  Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, στα τέλη Σεπτεμβρίου  έστειλε παραγγελία προς τον εισαγγελέα Ηλία Ζαγοραίο η οποία ερμηνεύθηκε ως "πάγωμα των ερευνών  μέχρι να εκδοθεί πόρισμα επί των πειθαρχικών ευθυνών που είχε ξεκινήσει να ετοιμάζει η επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου".

Η κα Δημητρίου, δυο ημέρες μετά έστειλε νεότερη παραγγελία με την οποία ουσιαστικά ανέφερε πως "παρεξηγήθηκε" η προηγούμενη. Όπως σημείωσε, εννοούσε με την προηγούμενη παραγγελία, πως θα έπρεπε να αναζητήσει "κάποια στιγμή" το πόρισμα Παπασπύρου για τον πειθαρχικό έλεγχο και όχι να σταματήσει την έρευνα. Την επομένη ο εισαγγελέας Ζαγοραίος, προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση "κάλυψής της" μιλώντας ευθέως για παρεξήγηση της πρώτης παραγγελίας και χαρακτηρίζοντας άδικα όσα λέγονταν περί "αναδίπλωσης" και παρεμβάσεως. 

Η αντίδραση της κας Δημητρίου πάντως έρχεται αρκετές μέρες μετά. Ουσιαστικά, καλεί, όσους αμφιβάλλουν, για να τους εξηγήσει πως κάνουν λάθος.

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου αναφέρει: "Μετά από όσα γράφτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, περί δήθεν παρέμβασής μας, για την καθυστέρηση της περάτωσης της προκαταρκτικής ποινικής εξέτασης για την υπόθεση των πυρκαγιών της 23-7-2018 στην Ανατολική Αττική, την οποία μάλιστα εμείς διατάξαμε, ήδη από 24-7-2018,
 Καλούμε, όσους εκ των πληγέντων από τις πυρκαγιές, συγγενείς θυμάτων κλπ, διατηρούν αμφιβολίες για την ακλόνητη θέληση και απόλυτη στάση μας σχετικά με την άμεση περαίωση της προκαταρκτικής εξέτασης και την απόδοση των ποινικών ευθυνών, όπου υπάρχουν, να επικοινωνήσουν με το γραφείο μας στα τηλέφωνα 210 6419175 και 210 6419331, προκειμένου να κλείσουν συνάντηση μαζί μας, για ενημέρωσή τους".

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.