Τρίτη 10.12.2019
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Νέα συμφωνία για το Brexit επιχειρεί ο Μπόρις Τζόνσον - Όσα είπε στον Μακρόν

Νέα συμφωνία για το Brexit επιχειρεί ο Μπόρις Τζόνσον - Όσα είπε στον Μακρόν

Την απόφασή του να επιδιώξει μια νέα συμφωνία για το Brexit εξέφρασε ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον στον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Τζόνσον εξέφρασε τις θέσεις του για τη συμφωνία διαζυγίου των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, κατά τη συνομιλία του με τον Μακρόν, ο νέος ηγέτης της Βρετανίας εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία προκειμένου να παρουσιάσει τη θέση του για το Brexit.

«Όταν ο πρωθυπουργός έχει αυτές τις συνδιαλέξεις με συναδέλφους του ηγέτες και η συζήτηση συνεχίζεται με το Brexit, θα παρουσιάζει το ίδιο μήνυμα το οποίο έδωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων χθες», είπε σήμερα ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

«(Αυτό σημαίνει) πως θέλει να κάνει μια συμφωνία και θα είναι δραστήριος στην προσπάθεια να επιδιώξει αυτή τη συμφωνία, αλλά πως η συμφωνία αποχώρησης έχει απορριφθεί τρεις φορές από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, δεν πρόκειται να περάσει, αυτό σημαίνει ότι ξανανοίγει η συμφωνία αποχώρησης και εξασφαλίζεται η κατάργηση του backstop».

Ο Τζόνσον είχε επίσης τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με πολιτικούς ηγέτες από την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, είπε ο εκπρόσωπος.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.