Τρίτη 25.02.2020

Τί πρέπει να πάψεις να κρατάς στο μπάνιο σου

Οι συνθήκες του μπάνιου δε βοηθούν αυτά τα προϊόντα να συντηρηθούν σωστά.

Σηκώστε το χέρι σας αν είστε από αυτούς που δεν έχουν σκεφτεί ποτέ πόσο ζεστό και γεμάτο υγρασία είναι το μπάνιο σας ιδίως μετά από ένα ντους και κατά πόσο αυτό μπορεί να επηρεάζει αρνητικά κάποια από τα πράγματα που έχετε σε αυτό.

Δείτε, λοιπόν, ποια είναι τα αντικείμενα που δεν πρέπει με τίποτα να φυλάτε στο μπάνιο σας και κάντε αμέσως τη μεταφορά.

Σαπούνι Επειδή το σαπούνι χεριών σίγουρα θα κάνει χάλια τον νιπτήρα σας κάθε φορά μετά τη χρήση του μπορείτε να κάνετε το εξής: Αντικαταστήστε το με υγρό σαπούνι ή πάρτε μια θήκη για να το τοποθετείτε.

Φάρμακα Το μπάνιο σίγουρα δεν είναι το σωστό μέρος για να αποθηκεύετε τα φάρμακά σας. Είναι ένας χώρος γεμάτος υγρασία πράγμα που μπορεί να αλλοιώσει τα φάρμακά σας. Ο σωστός χώρος αποθήκευσης φαρμάκων είναι εκείνος στον οποίο υπάρχει σταθερή θερμοκρασία περιβάλλοντος και φυσικά δεν τον χτυπάει ο ήλιος.

Κοσμήματα Κάποια στιγμή η υγρασία του μπάνιου θα αλλοιώσει τα κοσμήματά σας ακόμα και αν δεν τα φοράτε την ώρα που κάνετε ντους. Καλό είναι να τα φυλάτε σε κάποιο δωμάτιο που είναι πιο δροσερό και δεν το χτυπάει ο ήλιος.

Καλλυντικά Δεν έχει καμιά σημασία αν το makeup σας είναι σε μορφή σκόνης, κρέμας ή υγρή. Όλα τα καλλυντικά πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου και φυσικά όχι στο μπάνιο.

Αρώματα Το ίδιο ισχύει και με τα αρώματά σας. Η ζέστη και η υγρασία του μπάνιου επιταχύνει τη διαδικασία της οξείδωσης πράγμα που κάνει τα αρώματά σας να χάνουν την μυρωδιά τους πιο γρήγορα.

Μη αδιάβροχα ηλεκτρονικά Μπορεί να σας αρέσει να παίρνετε μαζί σας στο μπάνιο το ραδιόφωνό σας για να ακούτε Rihanna ενώ κάνετε ντους αλλά κάτι τέτοιο κάποια στιγμή θα το χαλάσει. Αν το ραδιόφωνό σας δεν είναι αδιάβροχο απλά μην το ξαναπάρετε στο μπάνιο.

Πετσέτες Μιας και στα μπάνια συνήθως μαζεύεται εύκολα μούχλα καλό είναι να φυλάτε τις πετσέτες σας σε κάποιο άλλο δωμάτιο.

Βιβλία Σε πολλούς αρέσει να έχουν βιβλία στο μπάνιο έτσι ώστε να διαβάζουν κάποιες στιγμές της ημέρας που το χρησιμοποιούν. Η υγρασία, όμως, δεν θα κρατήσει άθικτα τα βιβλία σας για πολύ. Θα τα καταστρέψει. Αν θέλετε να διαβάσετε κάτι στο μπάνιο πάρτε απλά το βιβλίο που θέλετε για όση ώρα το θέλετε και έπειτα φυλάξτε το σε κάποιο άλλο δωμάτιο.

Βερνίκια νυχίων Παρόλο που τα βερνίκια νυχίων έχουν χρόνο ζωής γύρω στα 2 χρόνια αν τα φυλάτε στο μπάνιο με τις «περίεργες» θερμοκρασίες του, η ζωή τους μπορεί να τελειώσει πολύ νωρίτερα. Φυλάξτε τα, λοιπόν, σε κάποιο άλλο δωμάτιο όπως είναι η κρεβατοκάμαρά σας.

Έξτρα ξυραφάκια Εκτός από το ξυραφάκι που χρησιμοποιείτε όλα τα υπόλοιπα καλό είναι να βρίσκονται εκτός μπάνιου. Η υγρασία και οι υδρατμοί καταστρέφουν τις λεπίδες τους και στην ουσία τα καθιστούν άχρηστα πρωτού καν τα χρησιμοποιήσετε. 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.