Πέμπτη 12.12.2019

Με αυτόν τον τρόπο τα ρεβύθια θα γίνουν το αγαπημένο σας φαγητό

Ένα δύσκολο φαγητό που έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και βιταμίνες σε μία εξαιρετική παρασκευή που θα ξετρελάνει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Εμείς σας έχουμε έναν διαφορετικό, ιδιαίτερο τρόπο για να βάλετε τα ρεβύθια στην καθημερινότητά σας. Με αυτόν τον τρόπο, μάλιστα, θα τα τρώνε πιο εύκολα και τα παιδιά σας.

Δείτε, λοιπόν, πώς να φτιάξετε σε ένα μόνο σκεύος κριθαράκι με ρεβύθια και ντομάτα. Μια συνταγή που θα απογειώσει τα ρεβύθια και θα τα βάλει μια και καλή στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 6-8 άτομα είναι:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό κριθαράκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 4 φλ. ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 1 κονσέρβα ντοματοπελτέ
  • 2 κονσέρβες ρεβύθια στραγγισμένα
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3 λεπτά.

Ρίξτε μέσα το κριθαράκι και το σκόρδο, αλατοπιπερώστε και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα.

Ρίξτε μέσα τον ζωμό, τις ντομάτες, τα ρεβύθια και αφήστε τα να βράσουν.

Καλύψτε με το καπάκι και χαμηλώστε τη φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά για περίπου 10 λεπτά.

Ανακατέψτε μέσα την παρμεζάνα, δοκιμάστε και βάλτε κι άλλο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Πασπαλίστε με τον βασιλικό και σερβίρετε με έξτρα τριμμένο τυρί.

Σημείωση: Ό,τι σας μείνει μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για επιπλέον 3 μέρες.

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.