Παρασκευή 21.02.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • News
  • Pop
  • Δημοσιογράφος των New York Times εκθειάζει την ελληνική κουζίνα και την Επίδαυρο

Δημοσιογράφος των New York Times εκθειάζει την ελληνική κουζίνα και την Επίδαυρο

Για διακοπές στην Ελλάδα ήρθε μια δημοσιογράφος των New York Times και επιστρέφοντας εκθείασε την ελληνική κουζίνα, ενώ δεν παρέλειψε να μοιραστεί με τους αναγνώστες την εμπειρία που της προσέφερε το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Με τίτλο «Φάτε σαν να είστε στην Ελλάδα», η Μελίσα Κλαρκ περιγράφει στιγμιότυπα από το ταξίδι της αλλά και την εντύπωση που της έκανε η παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

«Μόλις επέστρεψα από τις διακοπές μου. Η οικογένειά μου κι εγώ περάσαμε 10 ημέρες στην Ελλάδα, όπου έφαγα ψητά ψάρια -σαρδέλες, μπαρμπούνια, κολιούς-, ταΐζοντας τα κεφάλια στις γάτες που πάντα μαζεύονταν γύρω από τα πόδια μου.

Φάγαμε επίσης τηγανητά ψάρια: μικρές, τραγανές και αλμυρές αντζούγιες και αθερίνα, στα οποία έριχνα χυμό λεμονιού και τα έτρωγα ολόκληρα παρακολουθώντας τον ήλιο να χάνεται μέσα στο Αιγαίο. Όλα αυτά τα συνοδεύαμε με τοπικό κρασί. Συνήθως δεν υπήρχε λίστα κρασιών στις ταβέρνες που πηγαίναμε, υπήρχαν μόνο παγωμένες καράφες με λευκό, ροζέ ή κόκκινο κρασί, μαζί με ούζο για να συνοδεύει το ορεκτικό και σφηνάκια λικέρ μαστίχας για το κλείσιμο της βραδιάς. Έφαγα επίσης σαλάτες με φέτα και ντομάτα, κόκκινο κρεμμύδι και αγγούρι καθημερινά και δεν τις βαρέθηκα ποτέ».

Η δημοσιογράφος, με ενθουσιασμό, αναφέρει πως σίγουρα θα φτιάξει κι αυτή την δική της σαλάτα, την οποία και θα συνοδεύσει με ψητά ή βραστά ψάρια – ανάλογα με το τι θα βρει στην τοπική αγορά και στην συνέχεια παραθέτει μια συνταγή για ψητό, λεμονάτο ψάρι με βότανα και ελιές, χρησιμοποιώντας διάφορες συμβουλές και tips που έμαθε κατά το ταξίδι της στην Ελλάδα.

 Η συνταγή της:

Αγοράστε ένα ολόκληρο ψάρι ή δύο φιλέτα περίπου ίδιου μεγέθους. Περάστε το εσωτερικό του ψαριού με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε το και γεμίστε το με όλα τα αρωματικά βότανα που έχετε (ή ακόμη και με φύλλα μάραθου). Εάν χρησιμοποιήσετε φιλέτα, περάστε με λάδι την πέτσα, και μετά κάντε ένα σάντουιτς με τα αρωματικά στο κέντρο. Βάλτε το ψάρι στην σχάρα και ψήστε το μέχρι να σκάσει η πέτσα και το κέντρο να μαγειρευτεί. Αν πάλι το βάλετε στο φούρνο, ψήστε για μερικά λεπτά, στην συνέχεια αναποδογυρίστε το και αφήστε το για λίγα λεπτά ακόμη.

Τέλος, η δημοσιογράφος, θέλησε να αναφερθεί και στα βιβλία που διαβάζει τον τελευταίο καιρό και που φυσικά έχουν επηρεαστεί από το ταξίδι της στην Ελλάδα. Όπως τη μετάφραση της «Οδύσσειας» της Έμιλι Γουίλσον και τη μετάφραση του «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου από τον Τζοέλ Αγζί, προκειμένου, όπως λέει να προετοιμαστεί για την παράσταση που παρακολούθησε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Και όπως γράφει: «Αν και το βιβλίο επικεντρώνεται στον Προμηθέα, για μένα ο πιο διακεκριμένος ρόλος είναι της Ιούς, την οποία υποδύεται η Πέγκυ Τρικαλιώτη. Η Ιώ αρνείται την ερωτική προσοχή του Δία, αλλά ξέρει πως θα πρέπει να πληρώσει για την εξορία της από την πατρίδα της και αναγκάζεται να διαφύγει από τον γνωστό κόσμο. Παρακολουθώντας όλο αυτό ενώ κάθομαι στα φθαρμένα πέτρινα παγκάκια του αρχαίου θεάτρου, κάνει την οργή των θεών ακόμη πιο έντονη. Ανυπομονώ να επιστρέψω στην Ελλάδα» κλείνει το άρθρο της η δημοσιογράφος Μελίσα Κλαρκ.

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.