Τετάρτη 08.07.2020

Ράλι των ελληνικών κρατικών ομολόγων

Το ράλι των ελληνικών κρατικών ομολόγων πυροδοτήθηκε τη Δευτέρα, όταν ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας απέστειλε προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το επίσημο αίτημα της χώρας για την πρόωρη αποπληρωμή του ακριβού τμήματος του δανείου του ΔΝΤ.

Σήμερα, η Ελλάδα έχει επιστρέψει στα ραντάρ των διεθνών επενδυτών, με τη χώρα μας να έχει πάνω από 560 ραντεβού με 134 διαχειριστές από 100 funds στο διήμερο συνέδριο της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο. Εκεί, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε ομιλία του, σε ξένους επενδυτές σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Λονδίνο, θα εξηγήσει τι έχει πραγματοποιηθεί τους δυο πρώτους μήνες της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία και, κυρίως, τα βήματα της Ελλάδας για την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα στο 1,433%, υποχωρώντας 6 μονάδες βάσης από το χθεσινό κλείσιμο.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, 11/9, η απόδοση του 10ετούς τίτλου ήταν στο 1,7%, ενώ σε διάστημα ενός έτους, η απόδοση έχει υποχωρήσει κατά 62,9%.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.