Κυριακή 31.05.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Ο όρος της Τεχεράνης στον Τραμπ για διμερείς συνομιλίες

Ο όρος της Τεχεράνης στον Τραμπ για διμερείς συνομιλίες

To Ιράν δεν αποκλείει μεν τις διμερείς συνομιλίες με τις ΗΠΑ. Ωστόσο θέτει έναν όρο, που η αμερικανική κυβέρνηση πολύ δύσκολα θα δεχθεί.

Όπως ξεκαθάρισε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, αν η Ουάσιγκτον θέλει τις διμερείς διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να επανενταχθεί στην πολυμερή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και να σταματήσει την «οικονομική τρομοκρατία».

Η Τεχεράνη, η οποία έχει αρχίσει σταδιακά να αθετεί κάποιες από τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στο πλαίσιο της συμφωνίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αμερικανικές κυρώσεις, αλλά και την αδυναμία των Ευρωπαίων να της προσφέρουν ουσιαστική στήριξη, απειλεί να συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο στις αρχές του Σεπτεμβρίου, αν δεν αλλάξει στάση η Δύση.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι η Ουάσινγκτον διεξάγει «οικονομικό πόλεμο εναντίον του ιρανικού λαού» και επομένως όπως είπε δεν θα είναι δυνατός ο διάλογος σε τέτοιες συνθήκες. «Αν θέλουν να επιστρέψουν στην αίθουσα, υπάρχει ένα εισιτήριο που πρέπει να αγοράσουν και αυτό το εισιτήριο είναι η τήρηση της συμφωνίας».

Να θυμίσουμε ότι ο Ζαρίφ πραγματοποίησε μία απροσδόκητη επίσκεψη στο Μπιαρίτς της Γαλλίας το Σαββατοκύριακο, όπου και συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ενώ ενημέρωσε τις αποστολές Γερμανίας και Βρετανίας, που βρίσκονταν εκεί για τη Σύνοδο του G7. Δεν συναντήθηκε βεβαίος με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: naftemporiki.gr, Reuters

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.