Τετάρτη 29.01.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Αποσύρεται η Μανουέλα Σβέσιχ για λόγους υγείας από τις εκλογές ηγεσίας του SPD

Αποσύρεται η Μανουέλα Σβέσιχ για λόγους υγείας από τις εκλογές ηγεσίας του SPD

Από την κούρσα διεκδίκησης της αρχηγίας των SPD αποσύρεται η Μανουέλα Σβέσιχ.

Ξαφνική ήταν η είδηση στην Γερμανία ότι το μεγάλο αστέρι των Σοσιαλδημοκρατώνκι ένα από τα τρία υπηρεσιακά στελέχη της ηγεσίας του SPD, αποσύρεται από την κούρσα για την ηγεσία του κόμματος.

Η 45χρονη Μανουέλα Σβέσιχ ανακοίνωσε χθες ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και, για το λόγο αυτό, δεν θα διεκδικήσει την αρχηγία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

«Τα καλά νέα είναι ότι ο καρκίνος είναι ιάσιμος. Αλλά απαιτείται θεραπεία", ανέφερε σε ανακοίνωση προς τους συναδέλφους της προσθέτοντας ότι θα διατηρήσει τον ρόλο της πρωθυπουργού του κρατιδίου και της επικεφαλής του κόμματος εκεί.

Η ανακοίνωση της Σβέσιχ αποτελεί σφοδρό πλήγμα για το κόμμα που αναμένεται να εκλέξει έναν μόνιμο ηγέτη και να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό,πως σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

Πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος έβλεπαν στο πρόσωπό της τον επόμενο ηγέτη . Η ίδια πάντως ήθελε να επικεντρωθεί στο ρόλο της ως πρωθυπουργού στο ανατολικό κρατίδιο του Μεκλεμβούργου - Πομερανίας.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.