Δευτέρα 13.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Γαλλία: 1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξ αιτίας του καύσωνα μέσα στο καλοκαίρι

Γαλλία: 1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξ αιτίας του καύσωνα μέσα στο καλοκαίρι

Χίλιοι πεντακόσιοι άνθρωποι στη Γαλλία πέθαναν τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο, από τα δύο κύματα καύσωνα και τις θερμοκρασίες ρεκόρ που έπληξαν τη χώρα.

 Την αποκάλυψη έκανε η υπουργός Υγείας Agnes Buzyn μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο, όπου δήλωσε ότι τα μισά από τα θύματα ήταν ηλικίας άνω των 75 ετών. Ο απολογισμός των θυμάτων του καύσωνα στη Γαλλία ήταν παρόλα αυτά πολύ μικρότερος από εκείνον του Αυγούστου του 2003, όταν πέθαναν, όπως υπολογίζεται, 15.000 άνθρωποι λόγω του πρωτοφανούς καύσωνα. «Κατεγράφησαν 1.500 θάνατοι περισσότεροι από τον μέσο ετήσιο όρο αυτούς τους δύο μήνες , είναι λοιπόν δέκα φορές λιγότεροι θάνατοι από εκείνους του καύσωνα του 2003», είπε η Buzyn, υποστηρίζοντας ότι στο μειωμένο ποσοστό θανάτων συνέβαλαν αυτή τη φορά τα προληπτικά μέτρα που έλαβαν οι αρμόδιες Αρχές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 567 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πρώτου καύσωνα της Γαλλίας φέτος, από τις 24 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου. Περίπου 868 πέθαναν κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου από 21 έως 27 Ιουλίου.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.