Ποινικός Κώδικας: Κακούργημα οι μολότοφ - Βαριές ποινές σε εμπρηστές και μπαχαλάκηδες

Γράφτηκε στις .

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται για ριζική αλλαγή προβληματικών Άρθρων του νέου Ποινικού Κώδικα. Σύμφωνα με το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ανάμεσα στις επεξεργαζόμενες τομές περιλαμβάνεται η αυστηρο-ποίηση των διατάξεων απο-φυλάκισης: τρομοκρατών και πολυ-ισοβιτών, επαναφορά σε Κακούργημα των... ''Μολότοφ'', αλλά και βαριές ποινές σε... εμπρηστές.Συγκεκριμένα, το υπουργείο εξετάζει την αυστηροποίηση των ποινών για μπαχαλάκηδες, αναρχικές ομάδες και εμπρηστές  με βαθιές τομές στον ποινικό κώδικα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θεωρείται βέβαιη η επαναφορά του αδικήματος της κατοχής εκρηκτικών υλών, όπως οι βόμβες μολότοφ σε κακούργημα, από πλημμέλημα που ισχύει σήμερα, μετά τις αλλαγές Καλογήρου.

Η συγκεκριμένη παράμετρος σε συνδυασμό με την αλλαγή στο καθεστώς του ασύλου στα Πανεπιστήμια, στοχεύει στην απομάκρυνση των μπαχαλάκηδων από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που είχαν μετατραπεί τα προηγούμενα χρόνια σε ορμητήρια μπαχαλάκηδων και στέκια παραβατικών στοιχείων, όπως άλλωστε έχει αποκαλύψει και η αυτοψία του ΣΚΑΙ στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Στις προθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης και της αρμόδιας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, είναι με αφορμή και την πρόσφατη πυρκαγιά στην Εύβοια, η αυστηροποίηση των ποινών για τους εμπρηστές.

Τέλος  αναμένονται και αλλαγές στις ποινές για κάθε λογής παρεμβάσεις που στόχο έχουν την παρεμπόδιση καθηκόντων δημοσίων αλλά και ιδιωτικών υπαλλήλων, όπως αυτές που πραγματοποιεί ο Ρουβίκωνας.