Κυριακή 05.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Ιράκ: Νέα επεισόδια στη Βαγδάτη - Νεκροί 4 διαδηλωτές

Ιράκ: Νέα επεισόδια στη Βαγδάτη - Νεκροί 4 διαδηλωτές

Tέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 35 τραυματίστηκαν στο κέντρο της Βαγδάτης σήμερα, μετά τη χρήση πραγματικών πυρών από τις δυνάμεις ασφαλείας για να διαλύσουν συγκεντρώσεις αντικυβερνητικών διαδηλωτών, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας και νοσοκομείων.

Οι συγκρούσεις έγιναν κοντά στη γέφυρα Σουχάντα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καθώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για 13η συνεχόμενη ημέρα με χιλιάδες ανθρώπους να διαδηλώνουν σε κεντρικές περιοχές της ιρακινής πρωτεύουσας.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις στη χώρα από τις αρχές του Οκτωβρίου γίνονται σε διαμαρτυρία για τη διαφθορά, την ανεργία, ακόμη και μια έλλειψη πρόσβασης μερικών κατοίκων στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και στο δίκτυο υδροδότησης στην πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου χώρα.

Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης, τη διάλυση του κοινοβουλίου και μια μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος της χώρας, το οποίο ισχύει μετά την επέμβαση στο Ιράκ το 2003.

Στα επεισόδια βίας που έχουν σημειωθεί κατά τις διαδηλώσεις αυτές έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 260 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί περίπου 11.000, σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.