Σάββατο 11.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Bρετανία: Ο Τζόνσον ενημέρωσε τη βασίλισσα για τη διάλυση του κοινοβουλίου

Bρετανία: Ο Τζόνσον ενημέρωσε τη βασίλισσα για τη διάλυση του κοινοβουλίου

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον προσήλθε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, και λίγο πριν συναντηθεί με την Βασίλισσα Ελισάβετ για να της ανακοινώσει τη διάλυση του κοινοβουλίου και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, πήρε το κινητό, έβγαλε selfie κι έστειλε μήνυμα στους συμπολίτες του.

Ο Τζόνσον υποσχέθηκε να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2020, αν λάβει πλειοψηφία η συντηρητική κυβέρνηση».

Στο βίντεο που τράβηξε με το κινητό, ο Τζόνσον λέει: «Είμαι λίγο μακριά από την Βασίλισσα της Βρετανίας... πάντα είναι μία σκληρή συνέντευξη, επειδή πάντα θέτει τις καλύτερες ερωτήσεις και το ερώτημα σήμερα είναι γιατί έχουμε αυτές τις εκλογές»

Με την διάλυση του κοινοβουλίου , αρχίζει επισήμως η προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου με τους ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων, των Τόρις και των Εργατικών, να βρίσκονται σε θέση μάχης.

Σε άρθρο του στην «Daily Telegraph», ο Μπόρις Τζόνσον συνέκρινε τον Κόρμπιν με τον Ιωσήφ Στάλιν, κατηγορώντας τους Εργατικούς ότι δείχνουν το δάχτυλο στους πλούσιους με την ίδια εκδικητικότητα που ο Στάλιν καταδίωξε τους κουλάκους.

Από την πλευρά του ο ηγέτης των Εργατικών, αντέκρουσε ευθύς αμέσως κάνοντας λόγο για ανοησίες των υπερπλουσίων, με σκοπό να αποφύγουν να πληρώσουν λίγο περισσότερους φόρους.

Στην κούρσα της προεκλογικής αυτής εκστρατείας των πέντε εβδομάδων μπαίνουν όμως και μικρότερα κόμματα. Το Κόμμα των Πρασίνων θα αρχίσει την εκστρατεία του με τη δέσμευση να επενδύσει 100 δισεκατομμύρια λίρες για την προστασία του περιβάλλοντος από την κλιματική αλλαγή. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχουν δεσμευτεί για επενδύσεις 2,2 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας – με αύξηση 1% του φόρου εισοδήματος.

Tέλος, η Νίκολα Στέρτζον του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας θα προσπαθήσει να συσπειρώσει τους «Remainers», όσους επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην Ε.ε- με σκοπό να σταματήσουν το Brexit. Κεφάτος ο Μπόρις Τζόνσον βγάζει selfie ενώ μεταβαίνει στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.