Τετάρτη 15.07.2020

Φόβος για νέα επεισόδια στην Καταλονία

«Σημαντικός αριθμός» αστυνομικών δυνάμεων θα σταλεί στην Καταλονία ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή στην Ισπανία.

Έτσι θα διασφαλιστεί ότι οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στην εκλογική διαδικασία, δήλωσε σήμερα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Οι ισπανικές αρχές προετοιμάζονται για διαδηλώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας οι οποίες ενδέχεται να είναι βίαιες, όπως είχαν δηλώσει πηγές από την κυβέρνηση και το Σοσιαλιστικό Κόμμα την προηγούμενη εβδομάδα.
«Όπως είναι λογικό, έχουμε αναπτύξει σημαντικό αριθμό δυνάμεων ασφαλείας για να διασφαλίσουμε την κανονικότητα σε μία ημέρα κατά την οποία θα πρέπει να είναι πρωταγωνιστές οι πολίτες και η ψήφος τους», δήλωσε ο Σάντσεθ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό RNE.

Εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας στη Βαρκελώνη επεσήμανε ότι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών έχουν αναπτυχθεί στην Καταλονία προκειμένου «να προσφέρουν ενισχύσεις στην περίπτωση ταραχών, όπως η παρεμπόδιση εισόδου στα εκλογικά κέντρα», όμως πρόσθεσε ότι η τοπική αστυνομία θα έχει τον κύριο λόγο την ημέρα εκείνη και η εθνική αστυνομία θα επέμβει μόνο αν της ζητηθεί.

Το ζήτημα της αυτονομίας της Καταλονίας φαίνεται ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εκλογές της 10ης Νοεμβρίου, με τους Σοσιαλιστές του Σάντσεθ να εξακολουθούν να προηγούνται στις δημοσκοπήσεις αλλά να χάνουν μονάδες, και τα ακροδεξιά κόμματα, που έχουν δεσμευθεί να τηρήσουν σκληρή στάση στο θέμα, να βλέπουν τα ποσοστά τους να εκτοξεύονται.
Το θέμα της ανεξαρτησίας της Καταλονίας διχάζει και τους κατοίκους της περιοχής, με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Ιούλιο να δείχνει ότι το 44% των ερωτηθέντων στηρίζει την ανεξαρτησία και το 48,3% να τάσσεται κατά.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.