Τρίτη 26.05.2020

Novartis: Με εντάσεις των βουλευτών ξεκίνησε η κατάθεση του Φρουζή στην προανακριτική

Με τα μέλη της ΝΔ να κατηγορούν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για παρελκυστική τακτική με στόχο να μην ολοκληρωθεί σήμερα η εξέτασή του Κωνσταντίνου Φρουζή, ξεκίνησε, σήμερα, η κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την σκευωρία Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δώρα Αυγέρη κάλεσε τον μάρτυρα να απαντήσει αναφορικά με ένα email που φέρεται να έστειλε ο ίδιος στον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Φρουζής ζήτησε να του προσκομιστεί το φερόμενο email προκειμένου να τοποθετηθεί αλλά η κυρία Αυγέρη αρνήθηκε. Το ίδιο έκανε όταν της ζητήθηκε η «αποκάλυψη» του εγγράφου από το προεδρείο της προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος είναι ο αποστολέας και ποιος ο παραλήπτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το έγγραφο που επικαλέστηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί non paper και όχι email, για το οποίο ωστόσο ο κ. Φρουζής έχει αρνηθεί ότι είναι συντάκτης του. Παράλληλα, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι το επίμαχο non paper αποκλείεται να έχει σταλεί στον τότε υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη λόγω του περιεχομένου του.

Ειδικότερα, το επίμαχο κείμενο έρχεται σε σύγκρουση με τις τότε νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Σαμαρά που είχαν ως αποτέλεσμα την δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης περιορίζοντας το σχετικό κονδύλι του προϋπολογισμού κάτω από τα 2 δις ευρώ. Αντιθέτως, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε τις προτάσεις του ΣΦΕΕ, καταψήφισε τις διατάξεις μείωσης των τιμών των φαρμάκων και όταν ανήλθε στην εξουσία άλλαξε τον τρόπο τιμολόγησης προς όφελος της φαρμακοβιομηχανίας.
Δείτε επίσης

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.