Κυριακή 05.07.2020

Προανακριτική: Διάλογοι σε υψηλούς τόνους και ειρωνικά σχόλια κυριάρχησαν πάλι!

Διάλογοι σε υψηλούς τόνους και ανταλλαγή ειρωνικών σχολίων μεταξύ βουλευτών της πλειοψηφίας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικράτησαν εντός και εκτός της αίθουσας 150 της Προανακριτικής, καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος, αρνήθηκαν να εξέλθουν της αίθουσας όπου συνεδρίαζε η επιτροπή, όπως τους ζήτησε ο πρόεδρος Γιάννης Μπούγας.

Με απόφαση της πλειοψηφίας, οι κ. Τζανακόπουλος και Πολάκης έχουν εξαιρεθεί ως άμεσα εμπλεκόμενοι από τις εργασίες της Προανακριτικής που διερευνά τις καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για πολιτική σκευωρία στην υπόθεση της Novartis. 

Πάλι δεν εξετάστηκε ο πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas Κωνσταντίνος Φρουζής, ο οποίος θα κατέθετε ως μάρτυρας.

Οι διάλογοι που φέρονται να έγιναν εντός και εκτός Προανακριτικής επιτροπής:

Μέσα στην Προανακριτική

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας δήλωσε ότι πριν γίνει οποιαδήποτε άλλη συζήτηση στην Προανακριτική, πρέπει να συζητηθεί η αίτηση ανάκλησης της απόφασης εξαίρεσης των κυρίων Τζανακόπουλου και Πολάκη που κατέθεσε ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Μπούγας απάντησε ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία, ούτε να γίνει αυτή η συζήτηση με παρόντα δύο μέλη που έχουν εξαιρεθεί, λέγοντας ότι δεν είναι νόμιμη η σύνθεση της Επιτροπής. Διερωτήθηκε αν θα συμμορφωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την απόφαση και τι θα κάνουν οι κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος. 

Ο Σπύρος Λάππας ανταπάντησε ότι έχουν αυτόνομη προσωπικότητα και παρουσία. Θα αποφασίσουν οι ίδιοι.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ότι είμαι στην επιτροπή κατ' εντολήν του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα. 

Ο Γιάννης Μπούγας απευθύνθηκε στον κ. Τζανακόπουλο, λέγοντας ότι επιδεικνύει  αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. 

Ο κ. Μπούγας ξαναζήτησε να αποχωρήσουν οι κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος - αρνούνται φωνάζοντας και διακόπτει τη συνεδρίαση – αναβάλλοντας τη συνεδρίαση της επιτροπής, για επόμενη φορά, ίσως την προσεχή Τρίτη. Έτσι αποχώρησαν οι βουλευτές όλων των κομμάτων, πλην των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που παρέμειναν για λίγο στην αίθουσα. 

Έξω από την αίθουσα αφότου αναβλήθηκε η συνεδρίαση

Θάνος Πλεύρης: Υπήρχαν άτομα στην αίθουσα τα οποία απαγορεύεται αν είναι στην Επιτροπή. Διακόψαμε γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας 

Παύλος Πολάκης:  Θέλουν να προστατέψουν τον Φρουζή. Γι' αυτό δεν μας θέλουν μέσα. Και την επόμενη φορά θα είμαστε εδώ. 

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Αναβάλλεται η συνεδρίαση. Έχει έρθει ο Φρουζής και δεν μπορεί να εξεταστεί γιατί είχαμε τα ίδια φωνές και εντάσεις. 

Όλγα Γεροβασίλη: Εγώ  βλέπω ότι αποχώρησε η ΝΔ, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Τους αφήσαμε στον αυτοεξευτελισμό τους. Δεν μπορούμε να κάνουμε πεζοδρόμιο τη Βουλή... Έχετε κάνει τον Πολάκη αντιπρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός χαράσσει γραμμή. 

Όλγα Γεροβασίλη: Θα τον πάμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.