Κυριακή 05.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • News
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Αγγελοπούλου από τη Βουλή: Ελλάδα είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Κάχι Καχιασβίλι και ο Ζαχαρίας Ιμάμ

Αγγελοπούλου από τη Βουλή: Ελλάδα είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Κάχι Καχιασβίλι και ο Ζαχαρίας Ιμάμ

ΗΓιάννα Αγεγλοπούλου, πρόεδρος της επιτροπής “Ελλάδα 2021“, βρέθηκε στη Βουλή για την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία.

“Τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και τη σύσταση του ελληνικού κράτους αποτελούν ορόσημο για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα” είπε στην αρχή της ομιλίας της.

“Ο εορτασμός της επετείου χωρίς αμφιβολία θα έχει την λαμπρότητα που επιβάλλει ο εορτασμός από την συμπλήρωση 200 ετών. Παράλληλα είναι ιδανική ευκαιρία για ανακεφαλαίωση και άσκηση αυτογνωσίας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Να αναγνωρίσουμε όσα πετύχαμε και όσα χάσαμε. Να αναγνωρίσουμε όχι μόνο που βρισκόμαστε αλλά και που θέλουμε να πάμε. Μια ευκαιρία αναμέτρησης με το μέλλον και μια ευκαιρία να επανασυστήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο, να συνομιλήσουμε με τους άλλους, με την εθνική μας ταυτότητα, για όσα είμαστε και όσα θέλουμε να γίνουμε».

“Η ιχνηλάτηση της ιστορίας του τόπου δεν αφορά μόνο την χώρα αλλα και τους ανθρώπους όπως οι ευεργέτες και όσοι διέπρεψαν στις τέχνες τα γράμματα και τον αθλητισμό” ανέφερε. “Τι θέλουμε να αλλάξουμε τι να πετύχουμε ποιες ανάγκες έχουμε και πως θα το πετύχουμε για την Ελλάδα του μέλλοντος. Αυτό το όραμα θα το πετύχουμε με συνέργειες”.

Σήμερα, όπως είπε, καλούμαστε να αποτυπώσουμε την Ελλάδα όπως είναι, γιατί “Ελλάδα είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Κάχι Καχιασβίλι και ο Ζαχαρίας Ιμάμ”. Ο τελευταίος είναι ένας 18χρονος Σύρος που μπήκε στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου με υψηλή βαθμολογία.

Για την ίδια “το στοίχημα είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς εθνικούς πόρους” ενώ τόνισε πως η επιδίωξη της Επιτροπής είναι να πετύχει “την ουσιαστική εμπλοκή όλων των Ελληνίδων και Ελλήνων όχι μόνο με συμμετοχή αλλά με πρωτοβουλίες”. Ο εορτασμός για τα 200 χρόνια θα είναι “μακρυά από τη μελαγχολία της διαρκως διωκόμενης και αδικημένης Ελλάδας αλλα και από την ιδέα του περιούσιου λαού που αποτελεί το κέντρο του κόσμου”.

“Τα 200 χρόνια έχουν μέσα τους να επιτεύγματα των ανθρώπων, χτίστηκαν με ήττες και νίκες με θριάμβους και υποχωρήσεις” δήλωσε η υπογραμμίζοντας πως “απέναντί τους “βρισκόμαστε εμείς με ευθύνη”. Η Γιάννα Αγγελοπούλου έκλεισε την ομιλία της με στίχους από ποίημα του Νικηφόρου Βρεττάκου: “Οι ορίζοντες χτυπούν τις πόρτες μας”.

 

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.