Δευτέρα 25.05.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • 7 αλλοδαποί με χαρακτηριστικά Τζιχαντιστών συνελήφθησαν στην Ελλάδα την περίοδο 2017- 2019

7 αλλοδαποί με χαρακτηριστικά Τζιχαντιστών συνελήφθησαν στην Ελλάδα την περίοδο 2017- 2019

Εφτά αλλοδαποί, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστικά Τζιχαντιστών και τρομοκρατών, συνελήφθησαν επί ελληνικού εδάφους την περίοδο 2017 2019.

Την παραπάνω αποκάλυψη έκανε  ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της ελληνικής λύσης Κυριάκου Βελόπουλου.

«Επισημαίνεται ότι, κατά το χρονικό διάστημα ετών 2017 - 2019 (έως 14-08-2019) έχουν συλληφθεί, είτε δυνάμει ευρωπαϊκών και διεθνών ενταλμάτων σύλληψης είτε επειδή προέκυψε προανακριτικά εμπλοκή τους στις ανωτέρω περιγραφόμενες δραστηριότητες, συνολικά επτά (7) αλλοδαποί» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο υπουργός.

Ο κύριος Χρυσοχοΐδης περιέγραψε και τις δραστηριότητες με βάση τις οποίες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι 7 αλλοδαποί:

«Στο σημείο αυτό, διευκρινίζεται ότι, από την ισχύουσα νομοθεσία, προβλέπεται τόσο η απαγόρευση της εισόδου στη χώρα μας ατόμου, το οποίο θεωρείται επικίνδυνο για την Εθνική Ασφάλεια, όσο και η απέλασή του για τον ίδιο λόγο. Επιπλέον, σε περίπτωση που κάποιο άτομο, σχετιζόμενο με υποθέσεις τρομοκρατίας, αναζητείται από έτερο κράτος στο πλαίσιο δικαστικής διαδικασίας, εκδίδεται σχετικό ένταλμα (Ευρωπαϊκό ή Διεθνές), από την αρμόδια αστυνομική Αρχή του κράτους αυτού, βάσει του οποίου το εν λόγω άτομο παραδίδεται στην Αιτούσα Αρχή. Σε κάθε δε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι ένα άτομο διώκεται διεθνώς ή προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ή/και αποδείξεις για εμπλοκή του σε τρομοκρατικές - εξτρεμιστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τις ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία και το Ιράκ, οι Ελληνικές Αρχές Ασφαλείας προβαίνουν στη σύλληψη και σε όλες τις προβλεπόμενες περαιτέρω δικονομικές ενέργειες ή/και στις απαιτούμενες για την έκδοσή του διαδικασίες».

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.